Voor wie het wil zien … De cirkel is rond, altijd!


Winkelcentrum de Drieslag wordt groen! Deze toch wat stenige en betonnen ruimte verdient een groene levendigheid. De stalen pergola is de perfecte plek voor allerlei planten die zowel omhoog als naar beneden kunnen groeien.

Interactief groen?

De Onkruidenier maakt samen met inwoners en winkeliers van de Drieslag ontwerpen voor zelfs ‘interactief’ groen. Dat zijn planten en kruiden met verhalen die je kunt toepassen om bijvoorbeeld verf van te maken. De Onkruidenier heeft Lucila Kenny uitgenodigd om te helpen. Lucila is een expert in het maken van verf van planten. Vorige week gingen zij op bezoek bij de Drieslag!

Dromen over een groene leefomgeving

Frouwkje van de Onkruidenier en Lucila spraken met winkeliers over hun wensen en dromen voor de vergroening. Groenteman Frits heeft van Lucila geleerd dat je van groente afval ook verf kunt maken, en Frouwkje en Lucila leerden dat Frits ‘geen boeken leest, maar mensen’. Hij kent al zijn klanten en hij wil dat iedereen bij hem het beste en lekkerste groente en fruit kan kopen. Bij Zabka vertelde eigenaar Abdullah dat hij wel eens wat groente en fruit over heeft, maar dat wordt opgehaald door de vrijwilligers van De Voedselbank én het gaat naar scholen. Mevrouw Heermoes die vorig jaar ook van de partij was bij de workshops heeft ook veel zin om weer mee te helpen.

Help je mee?

Ontmoetingen volgden elkaar in een rap tempo op. Vrijwilliger bij de Onkruidenier Feillin bleek Abdullah van Zabka al te kennen! Zo zie je maar, voor wie het wil zien, de cirkel is rond, altijd! Aankomende weken zijn Frouwkje en Lucila vaker te vinden op De Drieslag. Meedoen met de vergroening? Laat het weten via info@ruimtekoers.nl!

Ontdek meer

Onderstaande berichten zijn gerelateerd aan de thema's en De sociale waarde van groene ruimte.