Yosser Dekker

Yosser Dekker (1987) maakt als cultureel programmamaker nieuwe verhalen met de stad en haar inwoners. En onderzoekt daarbij concepten en modellen waarmee door middel van kunst en ontwerp uiteenlopende doelgroepen worden betrokken bij maatschappelijke thema’s en uitdagingen.

Yosser Dekker

Nieuwe verhalen maken en onderzoeken

Yosser Dekker heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in de waarde van cultuurparticipatie, gemeenschapskunst en participatief ontwerp bij het oplossen van lokale vraagstukken zoals energiearmoede, kansenongelijkheid en stadsontwikkeling. Hij ziet in die kunstvormen dé manier om vraagstukken

Door zijn open houding, empathie en door goed te luisteren weet hij snel door te dringen tot de haarvaten van gemeenschappen en daar vanuit gedeeld enthousiasme gelijkwaardige netwerken te bouwen. Vanuit zijn technische achtergrond en ervaring als projectleider weet Yosser complexe trajecten snel vorm te geven en te realiseren vanuit het menselijke aspect. Mensen met verschillende achtergronden verbinden en met gezamenlijke artistieke concepten duurzaam draagvlak creëren is Yosser op het lijf geschreven.

Yosser: cultuurparticipatie, community arts en participatief ontwerp in andere domeinen

Yosser stond in Arnhem aan de basis van concepten en projecten als Roof Garden Arnhem (2012 – 2015), PopupKlup (2012 – 2013), Ruimtekoers Festival (2015 – 2020), Bridge to Liberation Experience (2014 – 2016). In 2015 startte hij het collectief Halfvol. In 2020 behaalde hij cum laude master Crossover Creativity aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ook in 2020 richtte hij Bureau Ruimtekoers op vanuit het jaarlijkse community arts festival Ruimtekoers. Dit culturele projectbureau is het platform voor makers om met cultuurparticipatie, community arts en participatief ontwerp maatschappelijke thema’s en vraagstukken aan te gaan.

WIl je meer weten of met ons samenwerken?

Dat lijkt ons heel leuk! Laten we samen aan de slag! We helpen je graag met het verduidelijken van je plannen, met een creatieve brainstorm. We luisteren goed en we houden ervan om te inspireren met onze inzichten. Interesse? Neem eens contact op met Yosser. Tot snel!

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst in de leefomgeving. We reflecteren publiekelijk op onze projecten zodat iedereen kan bijdragen aan de volgende stap. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2022 Bureau Ruimtekoers