Yosser Dekker

Yosser Dekker (1987) maakt als participatief ontwerper en programmamaker nieuwe verhalen met de stad en haar inwoners. En onderzoekt daarbij concepten en modellen waarmee door middel van kunst en ontwerp uiteenlopende doelgroepen worden betrokken bij maatschappelijke thema’s en uitdagingen.

Yosser Dekker

Nieuwe verhalen maken en onderzoeken

Yosser Dekker heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in de waarde van cultuurparticipatie, gemeenschapskunst en participatief ontwerp in de context van maatschappelijke vraagstukken zoals energiearmoede, kansenongelijkheid en stadsontwikkeling.

Door zijn open houding, empathie en door goed te luisteren weet hij snel door te dringen tot de haarvaten van gemeenschappen en daar vanuit gedeeld enthousiasme gelijkwaardige netwerken te bouwen. Vanuit zijn technische achtergrond en ervaring als projectleider weet Yosser complexe trajecten snel vorm te geven en te realiseren vanuit het menselijke aspect. Mensen met verschillende achtergronden verbinden en met gezamenlijke artistieke concepten duurzaam draagvlak creëren is Yosser op het lijf geschreven.

Kunst en ontwerp jagen collectieve verbeelding én nieuwe ontmoetingen aan, en die hebben we heel hard nodig om de grote uitdagingen van deze tijd aan te pakken.

Yosser: cultuurparticipatie, community arts en participatief ontwerp in andere domeinen

Yosser stond in Arnhem aan de basis van concepten en projecten als Roof Garden Arnhem (2012 – 2015), PopupKlup (2012 – 2013), Ruimtekoers Festival (2015 – 2020), Bridge to Liberation Experience (2014 – 2016). In 2015 startte hij het collectief Halfvol. In 2020 behaalde hij cum laude master Crossover Creativity aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ook in 2020 richtte hij Bureau Ruimtekoers op vanuit het jaarlijkse community arts festival Ruimtekoers.

WIl je meer weten of met ons samenwerken?

Dat lijkt ons heel leuk! Laten we samen aan de slag! We helpen je graag met het verduidelijken van je plannen, met een creatieve brainstorm. We luisteren goed en we houden ervan om te inspireren met onze inzichten. Interesse? Neem eens contact op met Yosser. Tot snel!

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst. Ervaar participatief werken tijdens workshops en verdiep je kennis tijdens lezingen of met onze artikelen. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2024 Bureau Ruimtekoers