Sari Bouwmeester

Sari is begonnen in 2016 als stagiair bij Ruimtekoers Festival! Na er even uit te zijn geweest om een master te doen, is Sari nu weer terug bij Bureau Ruimtekoers als onderzoeker en fondsenwerver.

Een liefde voor kwalitatief onderzoek

Sari heeft een achtergrond in theater-, film- en televisiewetenschappen. In haar master Cultural Analysis deed ze onderzoek naar erfgoedbeleving en hoe immersieve belevingen – theatrale en gemedieerde installaties die het verleden ervaarbaar maken – onze relatie met het verleden beïnvloeden

Ik houd van kritisch denken en problemen uitpluizen maar wordt ook heel enthousiast van de oneindige mogelijkheden van kunst en media om verhalen te vertellen en hoe ze ons uitdagen om de wereld vanuit een ander perspectief te bekijken.

Als onderzoeker bij Ruimtekoers krijgt ze de kans om haar liefde voor kwalitatief onderzoek in te zetten in projecten die zich midden in de samenleving afspelen en daarvoor heel veel verschillende mensen te spreken. Ze houdt zich bezig met het ontwikkelen van nieuwe projecten samen met partners en deelnemers, het werven van financiering voor deze projecten en het onderzoeken van de impact die Ruimtekoers hiermee maakt.  

Door de jaren heen heeft Sari ook als vrijwilliger gekookt met dak- en thuislozen en heeft ze leertrajecten voor jonge vluchtelingen opgezet.  

Wil jij met kunst óók impact maken in de leefomgeving?

Laten we dan eens kennismaken. We leggen graag onze methode uit of helpen jou bij het meten en verantwoorden van jouw impact. Lijkt dat je wat? Neem dan eens contact op met hoofd onderzoek Sari Bouwmeester.

© 2024 Bureau Ruimtekoers