Lisette Wiegers

Lisette (1988) gebruikt taal als middel om iedere doelgroep te bereiken. Vanuit het idee: taal zou geen barrière moeten zijn, maar juist een verbindende factor.

Taal als verbindende factor

Lisette heeft een achtergrond in communicatie. Ze heeft lang gewerkt voor een uitgever van poëzie en beeldende kunst, met het idee lezen en kunst toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht leeftijd.

Een van de moeilijkste dingen die er zijn: ingewikkelde teksten leesbaar en begrijpelijk maken voor iedere lezer. En juist dát vind ik erg leuk om te doen!

Na een aantal jaren werd het voor Lisette tijd om in haar eigen stad Arnhem hetzelfde te doen. Om zo zelf ook de verbinding op te zoeken en te creëren. Vanuit interesse voor evenementen- en projectorganisatie, in combinatie met gevoel voor taal, én een liefde voor kunst en cultuur, bleek de stap naar Bureau Ruimtekoers voor haar een logische.

En natuurlijk is taal niet het enige middel. Samen met een kunstenaar of ontwerper, of vanuit de doelgroep zelf, geeft Lisette  het verhaal, op welke manier dan ook, vorm.

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst. Ervaar participatief werken tijdens workshops en verdiep je kennis tijdens lezingen of met onze artikelen. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2022 Bureau Ruimtekoers