Steun Ruimtekoers met haar maatschappelijke missie

Vanuit de straten, scholen en wijkcentra bouwen we aan een beweging die oprecht werk maakt van een gelijkwaardige en rechtvaardige samenleving én een cultuursector voor iedereen. Dat kunnen we niet alleen. We hebben jouw hulp nodig. Wordt vriend van Ruimtekoers voor slechts 100,00 euro per jaar, belastingvrij.

Samenwerken aan rechtvaardige steden, buurten en wijken

Dat kan alleen wanneer iedereen inspraak heeft in beleidsvorming voor de eigen leefomgeving én toegang heeft tot het gezamenlijk oplossen van maatschappelijke vraagstukken, en precies dat is het doel van de onafhankelijke stichting Halfvol.

Onze activiteiten

Bureau Ruimtekoers is een initiatief van stichting Halfvol. De stichting bestaat uit een volledig vrijwillig bestuur en faciliteert de projecten die Ruimtekoers initieert, door het werven van fondsen, het adviseren van makers en inwoners en het voeren van projectcoördinatie. Ook deelt de stichting haar relevante inzichten die voortkomen uit onderzoek naar deze projecten met publiek toegankelijke essays, publicaties en bijeenkomsten.

Help je Ruimtekoers?

Ruimtekoers komt tot stand dankzij subsidies, bijdragen van sponsors en fondsen én door de gewaardeerde steun van jou, ons publiek. Jouw bijdrage is van groot belang om Ruimtekoers mogelijk te maken.Met jouw bijdrage ...

Bereiken wij doelgroepen die doorgaans niet worden bereikt en empoweren wij hen om langdurig betrokken te blijven. Bovendien brengen we het o zo nodige kunstenaars- en ontwerpersperspectief in bij lokale en regionale beleidsvorming waardoor er een meer gelijkwaardige samenwerking ontstaat tussen inwoners, beleidsmakers en kunstenaars.”

Yosser Dekker

yosser@ruimtekoers.nl 06-49947864

Empowerment via kunst en ontwerp

Met participatief ontwerp en gemeenschapskunst zorgen wij ervoor dat betrokkenen zowel de middelen hebben om langdurig mee te kúnnen doen, als dat zij gemotiveerd zijn om langdurig mee te wíllen doen. Zo empoweren wij de betrokkenen om zelfstandig mee te blíj́ven doen in zowel de leefomgeving als de culturele sector. Hoe we dat weten? Wij meten onze impact.

Onze impact in de leefomgeving

Wij werken vanuit kunst aan participatie in de leefomgeving en bereiken doelgroepen die doorgaans door overheidsprogramma’s niet worden bereikt. We motiveren beleidsmakers de stem van deze doelgroepen serieus te nemen en zorgen voor langdurige betrokkenheid van iedereen bij het project en het vervolg.

Onze impact in de culturele sector

Wij maken kunstprojecten in en met de leefomgeving en bereiken doelgroepen doorgaans niet door culturele instellingen of makers worden bereikt. Wij versterken de positie van makers door hen de kans te bieden direct met deze doelgroepen te werken. Zo maken wij kunst en cultuur toegankelijk en onderdeel van het dagelijks leven van velen. Hoe meer kunst in het dagelijks leven is, hoe weerbaarder de sector wordt.

Vriend worden?

Voor 100,00 euro per jaar ben je vriend van Ruimtekoers. Je krijgt als eerste de laatste nieuwtjes te horen via een speciale nieuwsbrief en kunt zo ook als eerste kaartjes kopen voor presentaties. Meer doneren mag natuurlijk ook. Daarom is Stichting Halfvol, de organisator van Ruimtekoers een culturele ANBI. Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra voordelige belastingaftrek. Door te doneren, wordt je vriend van Ruimtekoers. En dankzij deze extra belastingaftrek is dat dus éxtra voordelig. Wil je eerst meer informatie of heb je nog andere vragen? Schroom dan niet te mailen naar info@ruimtekoers.nl. Alvast heel erg dank voor jouw steun!

Meer over de ANBI status van Stichting Halfvol

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst in de leefomgeving. We reflecteren publiekelijk op onze projecten zodat iedereen kan bijdragen aan de volgende stap. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2022 Bureau Ruimtekoers