Ruimtekoers & toegankelijkheid

Samen met deskundigen vanuit APCG werken we aan de toegankelijkheid van ons programma voor mensen met een anders werken lichaam. Samen werken aan een programma voor iedereen is daarbij ons uitgangspunt.

Cultuurprogramma’s voor iedereen

Samen met deskundigen vanuit APCG werken we aan de toegankelijkheid van ons programma voor mensen met een beperking. ‘samen werken aan programma’s voor iedereen’ is daarbij ons uitgangspunt. Omdat we door COVID-19 soms een andere versie van onze programma’s ontwikkelen, dan we in eerste instantie hadden gepland, hebben we ook andere mogelijkheden en uitdagingen om ons programma toegankelijk te maken, zoals met alles in deze tijd heeft dat voordelen en nadelen. We doen ons best om het zo goed mogelijk te doen en wij zijn lerende.

We nodigen je graag uit om vooral je ervaringen en tips te delen hoe we Ruimtekoers nog toegankelijker kunnen maken. Neem daarvoor contact op met Robin Atema via robin@ruimtekoers.nl of via 06 – 21 43 21 34.

Een prettig verblijf

Kom je langs en mocht je hulp nodig hebben, dan hebben we altijd vrijwilligers paraat om je te helpen. We doen ons best om jouw of jullie verblijf zo fijn mogelijk te maken. Het helpt ons wanneer je van tevoren laat weten dat je hulp nodig hebt. Dan bespreken we samen de mogelijkheden. Neem vooraf contact op via info@ruimtekoers.nl om je vraag voor te leggen.

Ruimtekoers en Covid-19

De activiteiten van Ruimtekoers hebben een maximaal aantal bezoekers, activiteiten vinden plaats op duidelijk afgebakende plekken (zoals in een tent of een stuk gras met een hek eromheen), er is voldoende mogelijkheid om anderhalve meter afstand te houden en we zorgen voor voldoende hygiëne.

Doe je mee?

We vragen aan elke bezoeker om zich, te allen tijde, te houden aan de volgende algemene regels. Dit geldt ook voor vrijwilligers en werknemers van Ruimtekoers.

  • Houdt minimaal 1,5 meter afstand
  • Zorg voor goede hygiënemaatregelen, was regelmatig je handen, hoest en nies aan de binnenkant van de elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze gelijk weg en schud geen handen
  • Blijf thuis bij milde vermoeidheidsklachten zoals snotteren, hoesten, keelpijn of koorts
  • Blijf thuis als je huisgenoten hebt met koorts
  • Gebruik het openbaar vervoer alleen als het echt niet anders kan
  • Reis zo veel mogelijk lopend of met de fiets

Voor elke activiteit is het nodig om een ticket te reserveren. Dat kun je online doen. Je wordt gevraagd contactgegevens achter te laten ten behoeve van het bevorderen van bron- en contactonderzoek indien de GGD hierom vraagt. Het scannen van de ticket(s) gebeurt door het uitgeprinte of mobiele ticket neer te leggen op een tafel en de bezoeker te vragen een stap terug te zetten. Vervolgens zal het ticket gescand worden. We bewaren je gegevens daarom maximaal 14 dagen.

Volg de instructies

We hebben maatregelen getroffen zodat we anderhalve meter afstand kunnen houden en toch een mooie ervaring kunnen hebben. Dit lukt natuurlijk alleen als we het samen doen. We vragen je dan ook om tijdens je bezoek de looproutes en instructies van ons personeel nauwlettend te volgen.

© 2023 Bureau Ruimtekoers