Zuiderstroom, jongeren aan de slag als rolmodel voor nieuwe talenten

Met het talentprogramma Zuiderstroom brengen we cultuur en welzijn samen. Ronde 2 is officieel afgerond. In de 3e ronde gaan talenten uit de urban scene van Arnhem en omgeving aan de slag met hun eigen masterpiece. Deelnemers uit de vorige ronde fungeren nu als rolmodel voor de nieuwe talenten.

Achtergrond:
Talentontwikkeling door cultuur & welzijn te combineren

Zuiderstroom is uitgegroeid tot een uniek programma voor talenten waarbij welzijnswerk en cultuur worden gecombineerd. Aankomend jaar werken Ruimtekoers, Jeffrey Neijs en Cassandra Onck met jongeren en andere Arnhemse organisaties aan een keten voor urban talentontwikkeling én aan een zelfstandige stichting voor Zuiderstroom. Zodat ook na 2023 jongeren deze stappen kunnen blijven zetten.

Op naar een vervolg!

Alle talenten van Zuiderstroom geven aan, nu het programma van ronde 2 is afgerond, betrokken te willen blijven. Sommigen omdat ze zichzelf nog verder willen ontwikkelen, anderen omdat ze nu zelf andere talenten verder willen helpen. Deze jongeren worden nu als het ware een rolmodel voor de nieuwe talenten. Zo dragen ze zelf ook bij aan duurzaam draagvlak.

Hoe zat het ook alweer?

Zuiderstroom 3.0

In deze ronde gaat weer een groep talenten uit de urban scene van Arnhem en omgeving, die weinig aansluiting vinden bij de formele ontwikkelplekken, aan de slag met hun muzikaal talent, persoonlijke ontwikkeling en zelfbeeld. Tijdens studiomiddagen, bij Powerplug, en masterclasses die zij zelf mede-organiseren, worden zij in dit proces ook begeleid door artiest en coach Cassandra Onck en producer en jongerenwerker Jeffrey Neijs. Dat resulteert in een presentatie van hun muzikale masterpiece bij Luxor Live.

De talenten ervaren hoe het is om zelf iets te creëren, het draagt bij aan zelfvertrouwen en zo ontwikkelen de deelnemende jongeren hun eigen toekomstperspectief.

Ook een onderzoek

Het project is tegelijkertijd een onderzoek naar op welke wijze het programma kan worden bestendigd. Door samen te werken met regionale cultuur- en welzijnspartners en duurzame financieringsmogelijkheden te verkennen, ontwikkelen we Zuiderstroom tot een blijvende plek waar deze jonge talenten de komende jaren zich kunnen ontwikkelen en elkaar kunnen ontmoeten.

Daarom werken we komend jaar naar een eigen stichting Zuiderstroom, waarmee we het project kunnen voortzetten. Daarnaast creëren we een netwerk aan ketenpartners, waarmee deze stichting samenwerkt om urban talentontwikkeling te bestendigen in Arnhem! Doe je mee?

Lees hier over de laatste presentatie

Meedoen?

Ronde 3 van Zuiderstroom is van start. We zijn ondertussen bezig met het bestendigen van Zuiderstroom, want het werkt! En we zoeken regionale cultuur- en welzijnspartners om een eigen stichting Zuiderstroom op te zetten. Doe je mee? Neem eens contact op met Renée!

Renée Janssen, projectleider Zuiderstroom

renee@ruimtekoers.nl 06 33 00 6071

Dit project is in samenwerking met:

Wil je meer weten of met ons samenwerken?

Dat lijkt ons heel leuk! Laten we samen aan de slag! We helpen je graag met het verduidelijken van je plannen, met een creatieve brainstorm. We luisteren goed en we houden ervan om te inspireren met onze inzichten. Interesse? Neem eens contact op met Renée. Tot snel!

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

© 2023 Bureau Ruimtekoers