Zuiderstroom 2.0, muzikaal manifest voor jouw wijk!

Zing, rap, dans, produce of heb jij een ander talent waar jij het liefst de hele dag mee bezig bent? Ben jij tussen de 16 en 23 jaar en woon je in Arnhem? Doe dan mee aan Zuiderstroom 2.0!

Maak werk van jouw unieke talent!

In een half jaar komen we elke donderdagmiddag samen om te werken aan jouw masterpiece. Zing, rap, produce, dans of iets totaal anders, leef je droom! Je kunt gebruik maken van de muziekstudio van Power Plug NL en verschillende muziekverenigingen uit Arnhem-Zuid staan klaar om samen met jou te werken aan een eigen samplepack. In vier masterclasses leer jij alle tips & tricks van artiesten en professionals uit de Hip Hop scene om toe te werken naar jouw eigen masterpiece. We werken in drie stappen:

Een portret van Januari & Februari

Januari & Februari

Samen gaan we op zoek naar jouw muzikale fascinatie. Welke artiesten vind jij dope? En wat kun je van hen leren?

Een portret van Maart & April

Maart & April

Aan de slag! Samen met experts, artiesten en de muziekverenigingen maken we jouw eerste producties in de studio

Een portret van Mei & Juni

Mei & Juni

Jouw muzikale product is dan klaar om te delen! Iedereen mag en moet het horen. Samen organiseren we een toffe presentatie van jouw werk!

Deelnemer

Door met andere producers samen te komen leer je meer over elkaars stijlen, en de meningen van andere geven je weer input om je werk aan te passen.

Meld je aan!

Doe mee met Zuiderstroom! Vul het naam en e-mailadres hieronder in en we nemen zo snel als mogelijk contact met je op!

Over Zuiderstroom

Tijdens het Ruimtekoers Festival in 2019 kwam muzikant Cassandra Onck erachter dat jongeren uit de wijken van Arnhem-Zuid zich weinig gestimuleerd voelen op het gebeid van (muzikale) talentontwikkeling. Tegelijkertijd signaleerde het team van Bureau Ruimtekoers dat de traditionele muziekverenigingen in Arnhem-Zuid op zoek zijn naar vernieuwing en verjonging. Wat gebeurt er als deze twee groepen elkaar ontmoeten, we hen uitnodigen om hun perspectief te verbreden door de dialoog aan te gaan en op zoek te gaan naar mogelijkheden tot samenwerken? 

Zuiderstroom 2.0

Vanuit deze vragen ontstond het project Zuiderstroom: jongeren die verbonden zijn met de straatcultuur en amateurmuzikanten van muziekverenigingen in Arnhem Zuid bedenken, maken, spelen én presenteren een gezamenlijk muzikaal manifest voor hun eigen wijk. In 2020 ging Zuiderstroom 1.0, ondanks de allereerste corona lockdown, gelukkig tóch van start. Dit resulteerde in deze fantastische videoclip. De formule van Zuiderstroom 1.0 zetten we door in Zuiderstroom 2.0. Samen met zangeres en songwriter Cassandra Onck en jongerenwerker en talentcoach Jeffrey Neijs, oprichter van het urbanplatform en welzijnsorganisatie Power Plug NL, gaan we opnieuw aan de slag!

Ontdek meer over Zuiderstroom 1.0

Jeffrey Neijs

Fouten mogen gemaakt worden. Je wordt geboren en gaat fouten maken. Wat er echt toe doet is hoe je daar mee omgaat en hoe je door die fouten van jezelf een beter mens maakt.

Duurzame verbindingen in de leefomgeving

Door een half jaar lang élke donderdagmiddag aan de slag te gaan worden de deelnemers door Cassandra en Jeffrey intensief gecoacht tot zelfredzame jongeren met een duidelijk toekomstperspectief. Tegelijkertijd ervaren de amateurmuzikanten in hun samenwerking met de jongeren nieuwe muzikale mogelijkheden en inzichten vanuit een voor hen onbekende wereld. Door meerdere keren aan het project mee te doen gaan de verenigingen duurzame verbindingen aan en krijgt hun eigen cultuurdeelname een nieuwe betekenis. Naast een creatief maakproces is Zuiderstroom ook een artistiek onderzoek naar de rol die cultuur kan spelen in de empowerment van zowel de jongeren als de amateurmuzikanten. Kan cultuur mensen helpen hun weg te vinden in onze snel veranderende samenleving?

Dit project is in samenwerking met:

Wil jij ook jongeren betrekken in de wijk of bij je culturele instelling?

Laat het ons weten! Projectleider Renée vertelt er graag meer over:

“Door te werken vanuit de leefwereld van de jongeren weten we met Zuiderstroom bijzondere verbindingen te realiseren. Die zijn niet eenmalig, maar duurzaam! Nog steeds zoeken leden van muziekverenigingen en de jongeren elkaar op!”

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

© 2022 Bureau Ruimtekoers