Kennismaken met dromen en frustraties
Het kunstwerk verwerkt de uitdagingen van ons dagelijks leven in een interactieve en uitnodige indoor golfbaan. De indoor golfbaan staat symbool voor een positief antwoord op de hedendaagse samenleving met al haar kleine en grote uitdagingen. De golfbaan is een spannend speelveld geworden waar het publiek geïnspireerd kon raken, iets kon brengen of halen en vooral, zichzelf kan tegenkomen.
Het werk genaamd ‘The Field, an exercise to be an optimist’ (oefening om een optimist te zijn) staat voor de ‘frustraties’ van de hedendaagse problemen die we moeten overwinnen. Sachi: “Het raken van een bal kan gezien worden als een symbolische prestatie!”

Meer weten over Ruimtekoers 2017?
Samen maken:
Om te overwinnen
Sachi werkte samen met inwoners van Arnhem-Zuid die zij ontmoette in Winkelcentrum Kronenburg. De inwoners deelden in gesprekken met Sachi hun uitdagingen, tegenslagen, verdriet en ook dromen en wensen. Samen zette ze dit om een speelveld vol met uitdagingen. Deze tien hindernissen, of ‘goals’ zoals Sachi ze noemt, stellen de vraag hoe het zit met de herinneringen van onze dromen. Hebben we onze dromen bereikt? Hebben we onze doelen, ‘goals’ bereikt? Zo is de golfbaan een stortplaats van niet bereikte dromen en doelen. Op ieder platform was een vertaling te zien van de vraag: “als kind wilde ik later worden: …”. ICT medewerker, voetballer, schrijver, artiest, piloot, wasvrouw, timmerman, archeoloog, vakantieganger, vuilnisman.
Mentaal en fysiek. Het werk is niet harmonie. Alhoewel de opzet en de kwaliteit van de afwerking anders doet vermoeden zijn de uitdagingen die genomen moeten worden onevenredig zwaar. Het voldoet niet aan de verwachtingen. De ‘disharmony’ vindt Sachi terug in het normale leven. De echte wereld, buiten het werk, is ook onevenredig. Verschillende mensen, van verschillende achtergronden leven samen, maar ieder met de eigen uitdagingen. Het leven is niet eerlijk. Net zoals het werk van Sachi.



Samen evalueren
Met deze speelse benadering laat Sachi zien dat de echte verandering en de wil om zaken aan te pakken in onszelf verscholen ligt. Het resultaat doet de bezoeker realiseren, heb ik al mijn doelen behaald? Kan ik nog meer? Het werk doet de bezoeker reflecteren op zijn of haar leven.
De diversiteit aan dromen, de moeilijkheid van de hindernissen, en het speelse van het werk dat door iedereen kon worden gebruikt is niet alleen een oefening in optimisme. Het is een oefening om het leven, het samenleven, te benaderen vanuit een eigen visie daarop. En die eigen visie is juist nodig in een samenleving waarin we van het ene topic naar het andere topic rennen, waar niemand zich nog gehoord voelt, en waarin niemand luistert.
Discussies gaan niet meer over de inhoud, ze gaan over de toon van het voeren ervan. We zijn gevangen in ‘kortetermijndenken’, op zoek naar de snelle beloning. Hoe kunnen we in deze tijden nog een serieus gesprek voeren over de toekomst van het samenleven in de stad? Wij raden aan dat iedere opiniemaker, politicus, beleidmaker en inwoner eens een potje speelt op de golfbaan van Sachi.
Over Sachi Myiachi
Opgeleid als antropoloog en als kunstenaar legt Miyachi de nadruk op de menselijke maat. Zij combineert het beeldende met het interactieve. Haar constructies zijn altijd begaanbaar; soms functioneren ze als passages die doorgang bieden van de ene zijde van de ruimte naar de andere en nieuwe uitzichten verschaft. Soms functioneren ze als een plek om te verblijven of als podium voor performances. Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met Museum Arnhem. En mede mogelijk gemaakt door het Mondriaanfonds.