Sunshower Picknick: proef de Drieslag, ontmoet je buren, vier de zomer!

Alle Malburgers zijn door de winkeliers van De Drieslag van harte uitgenodigd voor een zomerse picknick in het winkelcentrum. Ze hebben speciaal voor de Sunshower Picknick zomerse lekkernijen voor je klaarstaan. Zo ontdek en proef je De Drieslag en vier je samen met je buren de zomer!

De Sunshower Picknick: Zaterdag 18 juni

Zaterdag 18 juni was het weer zover: de Sunshower picknick! Het was een heerlijk zomerse dag vol gezelligheid en lekker eten. Het was heel warm, maar er waren parasols en voldoende extra water en zonnebrandcrème geregeld.

Lekkerste hapjes

De winkeliers van Winkelcentrum de Drieslag hadden de lekkerste hapjes en drankjes klaarstaan. Wij zorgden voor lange gezellige tafels om aan te eten en elkaar te leren kennen. Er zijn bovendien muziekoptredens, dansvoorstellingen en workshops voor de kinderen. Alles is kleurrijk versierd!

Frits van Frits groente en fruit Arnhem

Ik zie allemaal mensen in mijn winkel die ik nog nooit eerder heb gezien. Dus dat is toch mooi, of niet!?

Nieuwe gezichten

Nieuwe winkels ontdekken en nieuwe mensen ontmoeten, daar gaat het om. En dat is gelukt! Niet alleen Frits zag nieuwe gezichten in zijn winkel. De vaste bezoekers merken ook dat het een andere zaterdag dan anders is.

“De laatste tijd begint de Drieslag anders te voelen, alsof iets begint te groeien”, zegt een bezoeker van de picknick, die in Malburgen woont.

“De winkeliers zijn allemaal zo vriendelijk en die toko, dáár ga ik mijn boodschappen doen!”

In de tasjes die werden uitgedeeld aan alle deelnemers, zat ook een lint waar mensen een gelukswens konden opschrijven. Deze linten werden daarna opgehangen tussen alle andere slingers op de Drieslag.

Lees meer over de gele linten en verhalen die stralen

Op het menu:

Hieronder wordt het menu gepresenteerd! Alle deelnemende winkeliers presenteerden hun gerechtje met een persoonlijk verhaal.

Mehmet van Bakkerij Dilan

We zitten hier nu net met onze nieuwe zaak. Leuk om mee te gaan doen met de sunshower picknick! We delen iets zoets voor bij de koffie. Wij hopen binnenkort onze nieuwe ruimte in te richten met zelfs een klein terras. Zo kan iedereen genieten van de zon én ons lekkere eten! Samen maken we het gezelliger en diverser op de Drieslag. Ontmoet onze bakker Ibrahim, hij gaat het lekkers voor jullie maken!

Gerrie van Café Suikerland

Wij doen weer mee met een flesje water, iedereen lust dit en is natuurlijk goed voor de dorst op een zomerse dag! Wist je trouwens dat Café Zuid een nieuwe naam krijgt? Café Suikerland. En ik, Gerrie ben de nieuwe eigenaresse. Het is natuurlijk wel even spannend, maar we gaan d’r samen wat van maken! Ik heb allemaal ideeën voor ons mooie café en voor de Drieslag!

Karim van Almostakbal

Tuurlijk doen we weer mee. Met zomerfruit, mijn lievelingsfruit: een paar lekkere stukken watermeloen. Perfecte snack tijdens het mooie weer. Het water loopt mij al in de mond. Het is lekker verfrissend en ook nog eens gezond door alle vitamines. Zo vieren we samen de zomer!

Theo van IJsje Zuid

Wat leuk om hier weer aan mee te doen dit jaar. Hopelijk weer met hetzelfde weer en dezelfde opkomst! Ik hou van de zomer. Dan is het lekker warm en heeft iedereen zin in een lekker ijsje. Die mag je bij ons komen halen, ook nog na picknick als je vol zit! We zijn trouwens altijd op zoek naar nieuwe smaken, zo maken we nu ook yoghurtijs met Malburgse honing. Als je nog ideeën hebt, voel je vrij om binnen te lopen en dat met me te delen!

Sehbas van Bakkerij Drieslag

Dit is een bakkerij. Dus maak ik brood, natuurlijk! Wat uit deze winkel komt, is altijd speciaal. Maar ik verklap niet wát dan zo speciaal is. We maken het in ieder geval zelf vers klaar en ik zorg voor wat verschillende soorten brood. Ik vind het altijd leuk als er iets gebeurt hier in het winkelcentrum. Dus ook de picknick juich ik toe!

Groenteman Frits Mattijssen

Ja hoor, natuurlijk doe ik weer mee! Gezellig weer zo’n mooie dag op de Drieslag. Het is mooi om de zon te eren en ervan te genieten. Het is de bron van al het lekkere groente en fruit!  Ik vul de picknicktas aan met zomerfruit: lekkere kersen rond die tijd. Maar goed, mocht de vorst eroverheen gaan doen we iets anders uit het seizoen. Aardbeien bijvoorbeeld!

Murat en Fatih van Seren Supermarkt

We doen graag mee! De zon is belangrijk voor ons. En voor lekker eten! Wij doen mee met een doosje Pismaniye, een zoetigheid uit het Egeïsche zeegebied. Het is een soort suikerspin … in een doosje! Lekker zoet, en zoetigheid praat. Iedereen krijgt een doosje dat je samen met je familie kunt delen. We hopen dat veel nieuwe mensen dadelijk onze winkel leren kennen!

David van Toko Indrajaja

Ik doe graag mee en dit jaar met iets anders dan de pudding van vorig jaar, voor de afwisseling. Mensen krijgen nu een lekker bakje gado gado. Dit is typisch Indonesisch en lekker voor in de zomer, omdat het koud gegeten kan worden. Het is eigenlijk een salade met zelfgemaakte pindasaus.

Prashant van Toko Ons Huis

Van mij krijgt iedereen een flesje sap, een typisch Surinaams drankje dat daar veel gedronken wordt! Het bestaat in allerlei verschillende smaken, bijvoorbeeld sinaasappel of passievrucht. Een lekker zoet én verfrissend drankje voor bij de picknick!

Mardin van de Drieslag Market

Dit jaar doe ik weer mee hoor, ik moest wel even nadenken hoe. Bij mij krijg je een zakje zonnebloempitten! Die horen echt bij een picknick, en natuurlijk bij de zomer! Fijn dat we weer een mooi feestje gaan vieren op de Drieslag.

Sanger van Restaurant Mesopotamië

Tzatziki voor de picknick. Lekker als smeersel bij het brood van de Drieslag bakkerij! Kan ook worden gegeten als lunch, of bij een hoofdgerecht. De zomer is voor mij vrijheid, blijheid. Lekker buiten zijn en doen waar je zin in hebt!

Sunshower picknick 2021:
een picknick voor alle leeftijden

In 2021 organiseerden winkeliers samen met enthousiaste inwoners en kunstenaar en ontwerpster Tina Lenz de eerste editie van de Sunshower picknick. Iedereen kon diens eigen picknicktas vullen met de specialiteiten van de winkeliers aan de drieslag.

Workshops

Jong en oud konden deelnemen aan diverse workshops, waaronder het versieren van lampionnen, waardoor de drieslag er niet alleen steeds gezelliger, maar vooral veel zomerser uit begon te zien.

Ervaringen van vorig jaar

Deze zomerse dag werd door iedereen positief ervaren. De winkeliers vonden het te gek dat er zoveel mensen in hun winkels kwamen. Mardin van Drieslag Market was erg enthousiast: ‘Het was goed druk die dag, gelukkig had ik genoeg personeel. Het was wel leuk hoor! Er zijn veel mensen geweest die ik nog niet kende. Een aantal ervan is zelfs al weer langs geweest, echt een succes dus!’

Dit was zo goed geregeld, ik heb veel nieuwe winkels ontdekt en nieuwe mensen leren kennen. Ik kijk op een andere manier naar het winkelcentrum. Volgende keer kom ik zeker weten ook!

Achtergronden: nieuwe gemeenschappelijke feestdagen die bijdragen aan onderlinge verbinding

Met de Sunshower Picknick, die haar oorsprong heeft in het project Happy Norooz in Malburgen, onderzoekt Bureau Ruimtekoers nieuwe gemeenschappelijke feestdagen en rituelen samen met inwoners van Malburgen en winkeliers van Winkelcentrum de Drieslag.

“Kijk naar de feesten die ik vier en je weet wie ik ben”

Het belang van nieuwe feestdagen is niet iets nieuws. Rituelen veranderen, net zoals de samenleving verandert. Ludo Grégoire schreef over nieuwe feestdagen een interessant opiniestuk in het Parool: “Feesten geven uiting aan onze ­cultuur, aan gedeelde waarden en daarmee aan onze identiteit. Kijk naar de feesten die ik vier en je weet wie ik ben.” aldus Ludo. In het artikel presenteert hij met een feestdagenkalender. Met op 21 maart … géén Norooz. Wel de Dag van de Gelijkheid. Gelukkig maar, toch nog een vrije dag!

Mogelijk gemaakt dankzij de steun van:

WIl je meer weten of met ons samenwerken?

Dat lijkt ons heel leuk! Laten we samen aan de slag! We helpen je graag met het verduidelijken van je plannen, met een creatieve brainstorm. We luisteren goed en we houden ervan om te inspireren met onze inzichten. Interesse? Neem eens contact op met Pim. Tot snel!

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

© 2023 Bureau Ruimtekoers