Stad van Vertrouwen, het inspraakspel voor de toekomst

Jongeren zijn de toekomst. Daarom ontwikkelden en presenteerden vijf Arnhemse jongeren en kunstenaar Yasser Ballemans, samen met Ruimtekoers, het grote Stad van Vertrouwen-spel. Een levensgroot spel waarmee de stem van jongeren voor eens en voor altijd de beleidskamers inkomt.

Aanleiding:
Jongeren zoeken inspraak en verbinding

Jongeren willen door politici, ambtenaren, schooldirecteuren en andere stakeholders vaker worden betrokken bij het vormgeven van hun eigen leefomgeving. En terecht, jongeren zijn de toekomst! In het project Soul Search City bedachten, maakten en speelden vijf Arnhemse jongeren, samen met kunstenaar Yasser Ballemans, een groot inspraakspel: Stad van Vertrouwen. Het doel: samen komen tot een gedragen Motie van Vertrouwen.

Het spel werd groots gepresenteerd in de Eusebiuskerk in Arnhem, waar de jongeren het spel speelden met leden van de Arnhemse gemeenteraad. Burgemeester Marcouch nam de motie in ontvangst.

Muriël Simonis, raadslid gemeente Arnhem

Dit spel is een geschenk voor ons als gemeenteraad. We moeten veel meer in gesprek met jongeren. We nemen de motie mee naar onze collega’s en willen graag op deze creatieve maar doeltreffende manier verder!

Zit jij met een maatschappelijk vraagstuk?

Het spel is eerder gebruikt voor een politiek vraagstuk, maar het leent zich voor allerlei vragen die bij beleidsmakers spelen en die gaan over de leefwereld (bijvoorbeeld binnen een school). Voorbeelden van vraagstukken: wat doen we met het schoolplein? Of: hoe willen jongeren basisvaardigheden aangeleerd krijgen? Welke vragen spelen er eigenlijk?

Speel Stad van Vertrouwen!

Wil jij helpen dit project verder te brengen? Ben je beleidsmaker of een jongere die ook op deze manier aan de slag wil met maatschappelijke thema’s? Neem dan contact op!

Stad van Vertrouwen spelen?

Heb je een maatschappelijk vraagstuk en betrek jij graag de experts van de toekomst bij de besluitvorming? Neem eens contact op met projectleider Fleur!

Fleur van Greuningen

fleur@ruimtekoers.nl 06 33 00 6071

Lees alles over het spel

Meedoen, helpen of meer weten?

Heb jij een maatschappelijk vraagstuk? Wil jij jongeren betrekken bij besluitvorming? Ben je enthousiast en wil je meedoen? Of wil je meer weten? Neem dan contact op met projectleider Fleur!

© 2024 Bureau Ruimtekoers