re.Tale Concept Warehouse, winkelen anno 2015

Ons winkelgedrag verandert in hoog tempo. Door verkoop via internet verdwijnt het middensegment. Er is behoefte aan prikkelend vermaak, beleving en onthaasting. Hoe zorgen we voor eerlijke en oprechte verhalen, producten en consumenten?

Niks massaconsumptie, maar inhoud!

Tijdens Ruimtekoers 2015, stonden een gevarieerde collectie van kunstenaars, ontwerpers en designers in de spotlights. Hun producten hebben een inspirerend verhaal of statement. Ruimtekoers is geïnteresseerd in het verhaal achter het product en de weg ernaar toe. Waarom hebben de ontwerpers de keuzes gemaakt die ze hebben gemaakt? Wat is hun inspiratiebron en wat willen ze bereiken? En vooral, hoe presenteren we deze producten als een nieuwe winkelervaring?

Dit programma was onderdeel van Ruimtekoers Festival 2015

Meer over Ruimtekoers Festival 2015?

Welkom bij Re.Tale

Deze conceptstore onderscheidt zich van ‘normale’ winkels door een breed assortiment. Een combinatie van niet-alledaagse producten die prikkelen. Lokaal, regionaal en landelijk, er is zorgvuldig gekozen op context. Het ontwerp voor de store is gebaseerd op een systeem waarbij er voor elke kunstenaar of ontwerper een ruimte gecreëerd wordt. Die kan hij of zij naar de eigen hand zetten. En ook zo omgebouwd en verplaatst zou kunnen worden.

Ontwerpers

Ontwerpers Marjanne Kuipers & Kim Waterlander bevraagden op deze wijze de huidige winkeltrends en onderzochten of daar ruimte is voor inhoudelijke presentaties. Zo was de winkel ook het decor voor VPRO Tegenlicht Meet-ups en makersmeetings met KunstLab Arnhem. Re.Tale bevond zich aan de Nieuwstad 95 in Arnhem. Nu is er een sportschool in gevestigd. Deelnemende ontwerpers aan Re.Tale waren: Floor Nijdeken, NothingKlaas Kuiken en Dieter VolkersCasper TolhuisenPlottJoris de GrootMoyca GortKirstie van NoortRick TegelaarExtrapoolHanneke van de PolYur en IngeveldtK StudioThe South is BloomingBroer en ZusMK Switch ItRoppongiStudio de WinkelTalulabelleCarola van Benthum.

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst. Ervaar participatief werken tijdens workshops en verdiep je kennis tijdens lezingen of met onze artikelen. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2024 Bureau Ruimtekoers