Nors en Sous, noord en zuid, oud en jong dansen samen

In Nors en Sous ontmoeten generaties en werelden elkaar, die normaal gesproken elkaar nooit zouden tegen komen. Jongeren uit Arnhem-Noord en senioren uit Arnhem-Zuid maakten samen dansstukjes gebaseerd op die ontmoeting.

Kennismaken:
Oud en jong, noord en zuid!

De 18 studenten van ArtEZ BA Docent Dans ontmoette de 12 seniore wijkbewoners van Arnhem-Zuid (vanaf 65 jaar) tijdens een First Dates sessie bij Introdans onder leiding van choreograaf Adriaan Luteijn van Introdans. Daar werden koppels gevormd. De weken erna ontmoette de studenten en de senioren elkaar onderling. Centraal stonden de dromen van beide groepen die zij hebben voor het leven in hun eigen omgeving.

Meer weten over Ruimtekoers 2017?

Samen maken
Bij elkaar op bezoek

Onder leiding van Adriaan Luteijn gingen de studenten en senioren aan de slag in de woonkamer van de oudere deelnemer. om samen het duet te maken. Dit gebeurde in de maand voorafgaan aan de presentatie bij Ruimtekoers Festival. Wekelijks deelden de studente hun voortgang met elkaar en Adriaan Luteijn.

Tijdens de generale repetitie zag iedereen het totale concept voor het eerst! Ruimtekoers Festival 2017 vond plaats in een oud kantoorgebouw. Het publiek wandelde tijdens Nors en Sous van kamer naar kamer, achter elke deur was een ander verhaal te ontdekken. Verschillende werelden kwamen bij elkaar: jong en ouder, noord en zuid (Nors) en (Sous).

Samen evalueren

In het programma De Ontmoeting van Introdans maakt choreograaf en artistiek leider Adriaan Luteijn voorstellingen met mensen die niet snel in aanraking zouden komen met dans of daar een extra drempel bij ervaren. De ervaringen en inzichten uit het project Nors en Sous zijn gebruikt bij de verdere ontwikkeling van dat programma.

Over Adriaan Luteijn

Sinds 2005 is Luteijn artistiek manager van Introdans Interactie.  In 2003 ontving hij voor zijn werk de Aanmoedigingsprijs van het Dansersfonds ’79 en in 2008 de Kunstfactor Dans Oeuvreprijs. De Kunstfactor-jury roemde de (inter)nationale reikwijdte van zijn werk, de uitstraling naar een breed publiek en Luteijns originele stijl. Tijdens END OF SEASON 2018, de seizoensafsluiting van Introdans, werd Luteijn dan ook erkend voor zijn bijzondere werk en in aanwezigheid van prinses Margriet benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Wil je meer weten of met ons samenwerken?

Dat lijkt ons heel leuk! Laten we samen aan de slag! We helpen je graag met het verduidelijken van je plannen, met een creatieve brainstorm. We luisteren goed en we houden ervan om te inspireren met onze inzichten. Interesse? Neem eens contact op met Renée. Tot snel!

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst. Ervaar participatief werken tijdens workshops en verdiep je kennis tijdens lezingen of met onze artikelen. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2024 Bureau Ruimtekoers