Nieuwe Arnhemse Meisjes
Als je een oude Arnhemmer vraagt “wat is nou echt Arnhems erfgoed?” dan zal het antwoord zijn: Arnhemse Meisjes! De befaamde gesuikerde koekjes die in 1829 voor het eerst werden gebakken door een bakker ter gelegenheid van de geboorte van zijn dochter. Een koekje om te vieren dus! En nog steeds, wanneer er in Arnhem iets te vieren is, verschijnen de Arnhemse Meisjes op tafel.
Iedere cultuur heeft zijn eigen culinaire erfgoed
Maar, het zijn lang niet alleen maar Arnhemse meisjes die op tafel verschijnen. In de Arnhemse wijk Malburgen bijvoorbeeld vind je inmiddels meer dan 70 nationaliteiten, elk met hun eigen eettradities. Iedere cultuur kent zijn eigen gerechten waarmee het leven wordt gevierd. Denk bijvoorbeeld aan de oliebollen die het nieuwe jaar inluiden en de zoete hapjes die worden gegeten na zonsondergang tijdens de Ramadan.
Het nieuwe culinaire erfgoed van Arnhem
In het project Nieuwe Arnhemse Meisjes zoeken en delen acht vrouwen het nieuwe culinaire erfgoed van Arnhem, te beginnen bij Malburgen en Immerloo. We delen, koken en proeven gerechten om het leven mee te vieren, en de verhalen die hierbij horen.
Doe je mee?
In vier workshops gaan acht vrouwen samen met chef-kok Allon Cheng aan de slag. Tijdens de workshops delen we recepten, koken we samen, en gaan we met elkaar in gesprek. De verhalen en recepten vormen de basis voor Het Grote Wijkdiner Malburgen 2022, waar 300 buren van de gerechten genieten!

Juli

Augustus

September
Gezocht: nieuwe en oude Arnhemse meisjes
Voor dit project zoeken we vrouwen met verschillende achtergronden, die graag hun culinaire erfgoed willen delen met ons en met hun buren.
Vier vrouwen die pas kort in Arnhem wonen, de taal nog niet volledig machtig zijn en aansluiting zoeken in de wijk. Én vier vrouwen die bekend zijn die al langer in Arnhem wonen, en het leuk vinden om via eten en koken verbinding te maken en de nieuwe Arnhemse Meisjes op weg te helpen.
Doe je mee? Vul dan dit formulier in, of bel ons op kantoor (zie contact pagina).
We nemen dan snel contact met je op voor meer info!



Aanleiding:
Ik Kook mijn Verhaal
Samen met Allon Cheng van Stichting Vitanos gingen we de afgelopen jaren op zoek naar manieren om mensen te verbinden. En hoe kan dat nou beter dan het samen delen, koken, proeven en eten van elkaars lievelingsgerechten en persoonlijke intieme verhalen? Want als er iets is dat ons al eeuwenlang verbindt, is het wel samen koken en eten. Ieder gerecht, van je huisgemaakte houmous tot je oma’s winterstoof, heeft een eigen verhaal. Waarmee iemand een kijkje krijgt in jouw cultuur, wensen, dromen en ideeën. Zo is het project Ik Kook Mijn Verhaal ontstaan, de basis van Nieuwe Arnhemse Meisjes.