Immerloo’s erfgoed, hoe koken en eten mensen verbindt.

Woon je in Immerloo, maar mis je soms verbinding met je wijk? Door elkaars erfgoed te delen en te leren kennen ontstaan er verbindingen tussen inwoners, en maken we ruimte voor professionals - die werken in de wijk - om nieuwe mensen en netwerken te leren kennen. Hou je van koken en eten? Doe mee!

Aanleiding:
Een gebrek aan verbinding

In de wijk Immerloo in Arnhem woont een grote diverse groep mensen die nog niet lang in Nederland of in Arnhem woont, die soms weinig contact heeft en verbinding voelt met hun buurt. Gemeente Arnhem, Bureau Ruimtekoers, Stichting Vitanos, en andere partners uit de wijk willen hier verandering in aanbrengen.

Ik kook mijn verhaal

Samen koken en eten verbindt ons al eeuwenlang. We deden het eerder al tijdens de projecten Ik kook mijn verhaal en Nieuwe Arnhemse meisjes. Niets werkt beter dan samen koken, verhalen delen, en het proeven en eten van elkaars lievelingsgerechten. Achter ieder gerecht schuilt een persoonlijk verhaal!

Niets werkt beter dan samen koken, verhalen delen, en het proeven en eten van elkaars lievelingsgerechten.

Ontmoeten

Samen met opdrachtgever gemeente Arnhem en partners in Immerloo, waaronder chefkok Allon Cheng, starten we daarom een erfgoedproject, waarbij we met bijeenkomsten een schakel vormen tussen inwoners van Immerloo, hun buren, en organisaties die hen verder kunnen helpen bij vragen en eventuele zorgen. Tijdens verschillende kookbijeenkomsten, waarin op een laagdrempelige manier ruimte is voor de inwoners om hun verhaal te delen, willen we elkaar ontmoeten. Dit doen we samen met Iman, Ali, Rama en Shaheera.

De recepten, persoonlijke verhalen en ontmoetingen krijgen extra ruimte tijdens een Ramadan Iftar evenement, op 6 april, waarmee we ook de lente vieren.

Zo laten we de diversiteit die Immerloo rijk is zien, bouwen we nieuwe verbindingen en werken we samen aan trots en zelfvertrouwen in de wijk.

In opdracht van

WIl je meer weten of met ons samenwerken?

Dat lijkt ons heel leuk! Laten we samen aan de slag! We helpen je graag met het verduidelijken van je plannen, met een creatieve brainstorm. We luisteren goed en we houden ervan om te inspireren met onze inzichten. Interesse? Neem eens contact op met Pim. Tot snel!

© 2023 Bureau Ruimtekoers