Het Grote Wijkdiner Malburgen 2022: Hee buur, eet je mee?

In september 2021 vierden we met alle buren de zomer tijdens Het Grote Wijkdiner in Malburgen. ⁠En weet je wat, we doen het gewoon nóg een keer. Op 23 en 24 september van dit jaar, midden in Malburgen op winkelcentrum de Drieslag. ⁠Dus: Hee buur, eet je mee?

Aanleiding:
Culturele waarden verbinden groepen mensen

Tijdens het artistiek onderzoek Ritueel Geopend, op winkelcentrum de Drieslag in Arnhem-Zuid, opende kunstenaar Tina Lenz de dialoog met winkeliers, bezoekers en inwoners. Tina stapte de winkels binnen vanuit oprechte interesse voor de culturele context. De winkeliers werden benaderd om participerend hun persoonlijke waarden, verlangens en behoeften voor hun eigen onderneming en het winkelcentrum te onderzoeken en delen.

Tegelijkertijd vond de editie van Ik Kook Mijn Verhaal ook plaats op Winkelcentrum de Drieslag. Inwoners deelden hun lievelingsgerechten met elkaar in kookworkshops en kookten samen dit gerecht voor maar liefst 100 andere buren, vijf dagen lang.

Aanleiding voor het project:

Hoe kan het samen maken en delen van eten en drinken een wijk en winkelcentrum duurzaam verbinden?

Een vervolg waar beide projecten samensmelten was een logische volgende stap. De winkeliers van Winkelcentrum de Drieslag nodigden in de zomer van 2021 de wijk uit om elkaars lievelingsgerechten te maken en delen onder het motto: Hee buur, eet je mee? Samen werkten zij aan het versterken van de onderlinge organisatie, het verbeteren van de zichtbaarheid van het winkelcentrum én aan nieuwe duurzame verbindingen in de wijk.

Meer over Ik Kook Mijn Verhaal?

Het Grote Wijkdiner 2022

Dit jaar doen we dit opnieuw! Tijdens het Grote Wijkdiner 2022 ontmoeten 150 buurtbewoners uit Malburgen elkaar en eten zij, samen met chef-kok Allon Cheng, de winkeliers van De Drieslag én het team van Ruimtekoers de lievelingsgerechten van de buurt.

De gerechten zijn samengesteld door vrouwen uit Malburgen met verschillende achtergronden. Hun culinaire erfgoed is de basis voor het Grote Wijkdiner. Samen met chef-kok Allon Cheng delen zij hun gerechten en de achterliggende verhalen. Daarnaast treden verschillende Malburgers en artiesten uit heel Nederland op.

Dit alles vindt plaats midden op het plein op winkelcentrum de Drieslag. Aan lange tafels met verse bloemen, lange kleden en een muzikaal programma ervaren bewoners de wijk en leren ze hun buren kennen. Ze hoeven alleen maar lekker te zitten en te genieten.

Door elkaars culturele erfgoed te delen en elkaar te leren kennen, in een ontspannen sfeer en veilige omgeving, voelen de buurtbewoners meer betrokkenheid bij de buurt. De ondernemers van de Drieslag versterken hun onderlinge organisatie en het imago van het winkelcentrum, voor duurzame verbindingen in de wijk.

Meer over Nieuwe Arnhemse meisjes?

Hee buur, eet je mee?

Donatie

Je kunt ook kiezen voor een ticket waarin een donatie van € 2,50 zit voor stichting Kruispunt. Stichting Kruispunt biedt pastorale zorg en opvang aan dak- en thuislozen, vluchtelingen, drugsverslaafden en anderen aan de rand van de Arnhemse samenleving. Alle donaties hiervoor maken we naar ze over na het wijkdiner!

Gelrepas

Heb je een Gelrepas? Koop dan geen kaartje via de ticket-link, maar stuur dan een mail naar info@ruimtekoers.nl met je Gelrepas-gegevens. Per pas krijg je 50 % korting op één kaartje voor het diner!

Met ondersteuning van

Wil jij ook een groot wijkdiner in jouw wijk?

Nou, dat kan! Wij helpen jou graag met een project Het Grote Wijkdiner. Daarin bepalen inwoners de gerechten, de programmering en nodigen zij hun buren uit. Misschien wel wat voor jou? Laat het weten, projectleider Pim vertelt er graag over!

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst in de leefomgeving. We reflecteren publiekelijk op onze projecten zodat iedereen kan bijdragen aan de volgende stap. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2022 Bureau Ruimtekoers