Het Grote Wijkdiner in Malburgen 2022: Hee buur, eet je mee?

In september 2021 vierden we met alle buren de zomer tijdens Het Grote Wijkdiner in Malburgen. ⁠En weet je wat, we doen het gewoon nóg een keer. Op 23 en 24 september van dit jaar, midden in Malburgen op winkelcentrum de Drieslag. ⁠Dus: Hee buur, eet je mee?

Hee buur, eet je mee op 23 en 24 september?

Kom je ook naar Het Grote Wijkdiner in Malburgen? Je eet samen met je buren aan lange tafels de lievelingsgerechten ván je buren: bedacht én gemaakt door echte Malburgers. En tijdens het diner treden verschillende Malburgers en artiesten uit heel Nederland op. Zo komen er buren zingen, dansen, en muziek maken!

Ik eet mee!

Hoe werkt het?

Op het winkelcentrum worden lange tafels neergezet zodat iedereen plek heeft. Naast het gezellig samen eten en drinken is er ook muziek, dans en workshops voor kinderen. Een lekker gevuld bord eten kost 5,00 euro per persoon en er is plek voor 150 buren. Reserveren is niet verplicht, wel slim. Ook op locatie is de mogelijkheid om kaartjes te kopen.

Online tickets  zijn uitverkocht, maar we hebben nog een paar kaarten. Kom ons bezoeken op de Wijkdag op 10 september, of vanaf 19 september in ons tickethuisje op de Drieslag!

Ik eet mee!

Wat eten we? De lievelingsgerechten van Malburgers

Samen met 8 buren bedenken en maken we het gerecht dat we eten aan lange tafels. De 8 buren delen hun lievelingsgerechten en het achterliggende verhaal met chef-kok Allon Cheng van Stichting Vitanos. Vervolgens zorgen ze ervoor dat het door maar liefst 150 mensen kan worden gegeten*. Zo eet je dus de lievelingsgerechten van je buren!

*Eet je mee en heb je een allergie? Laat het ons weten! 06 33 00 6071 / info@ruimtekoers.nl

Wat ervaren we? Optredens van Malburgers en muzikanten uit heel Nederland!

Tijdens het diner treden verschillende Malburgers én artiesten uit heel Nederland op. Zo komen er buren zingen, trompetspelen, en misschien dat we zelfs een beetje gaan dansen met dj’s.

Weten wat we gaan eten?

Voordat we gaan eten op zaterdag 24 september is er een middagprogramma speciaal voor jonge bezoekers. Iedereen vanaf 3 jaar kan meedoen.

Er is van alles te ontdekken en de toegang is gratis, aanmelden is niet nodig! Zien we je daar?

Voor meer informatie over het middagprogramma

Koop je kaartje!

Kosten voor een lekker gevuld bord eten zijn slechts € 5,00 euro per persoon. Online tickets zijn uitverkocht, maar je kunt terecht bij het tickethuisje vanaf 19 september op de Drieslag!

Je kunt ook kiezen voor een ticket waarin een donatie van € 2,50 zit voor stichting Kruispunt. Stichting Kruispunt biedt pastorale zorg en opvang aan dak- en thuislozen, vluchtelingen, drugsverslaafden en anderen aan de rand van de Arnhemse samenleving. Alle donaties hiervoor maken we naar ze over na het wijkdiner!

Heb je een Gelrepas? Koop dan geen kaartje via de ticket-link, maar stuur dan een mail naar info@ruimtekoers.nl met je Gelrepas-gegevens. Per pas krijg je 50 % korting op één kaartje voor het diner!

Het Grote Wijkdiner is rolstoelvriendelijk, het evenement is gelijkvloers en er is een toegankelijk toilet aanwezig. Ook worden alle optredens versterkt met een ringleiding. Heb je vragen over jouw situatie? Bel of mail ons via 06 33 00 6071 of info@ruimtekoers.nl

 

Ik eet mee!

Aanleiding:
Culturele waarden verbinden groepen mensen

Tijdens het artistiek onderzoek Ritueel Geopend, op winkelcentrum de Drieslag in Arnhem-Zuid, opende kunstenaar Tina Lenz de dialoog met winkeliers, bezoekers en inwoners. Tina stapte de winkels binnen vanuit oprechte interesse voor de culturele context. De winkeliers werden benaderd om participerend hun persoonlijke waarden, verlangens en behoeften voor hun eigen onderneming en het winkelcentrum te onderzoeken en delen.

Tegelijkertijd vond de editie van Ik Kook Mijn Verhaal ook plaats op Winkelcentrum de Drieslag. Inwoners deelden hun lievelingsgerechten met elkaar in kookworkshops en kookten samen dit gerecht voor maar liefst 100 andere buren, vijf dagen lang.

Aanleiding voor het project:

Hoe kan het samen maken en delen van eten en drinken een wijk en winkelcentrum duurzaam verbinden?

Meer over Ik Kook Mijn Verhaal?

Het Grote Wijkdiner en Nieuwe Arnhemse meisjes

Dit jaar doen we dit opnieuw! Tijdens het Grote Wijkdiner 2022 ontmoeten 150 buurtbewoners uit Malburgen elkaar en eten zij, samen met chef-kok Allon Cheng, de winkeliers van De Drieslag én het team van Ruimtekoers de lievelingsgerechten van de buurt.

De gerechten zijn samengesteld door vrouwen uit Malburgen met verschillende achtergronden. Hun culinaire erfgoed is de basis voor het Grote Wijkdiner. Samen met chef-kok Allon Cheng delen zij hun gerechten en de achterliggende verhalen. Daarnaast treden verschillende Malburgers en artiesten uit heel Nederland op.

Meer over Nieuwe Arnhemse meisjes?

Samen erfgoed vieren!

Dit alles vindt plaats midden op het plein op winkelcentrum de Drieslag. Aan lange tafels met verse bloemen, lange kleden en een muzikaal programma ervaren bewoners de wijk en leren ze hun buren kennen. Ze hoeven alleen maar lekker te zitten en te genieten.

Door elkaars culturele erfgoed te delen en elkaar te leren kennen, in een ontspannen sfeer en veilige omgeving, voelen de buurtbewoners meer betrokkenheid bij de buurt. De ondernemers van de Drieslag versterken hun onderlinge organisatie en het imago van het winkelcentrum, voor duurzame verbindingen in de wijk.

Hee buur, eet je mee?

Met ondersteuning van

Wil jij ook een groot wijkdiner in jouw wijk?

Nou, dat kan! Wij helpen jou graag met een project Het Grote Wijkdiner. Daarin bepalen inwoners de gerechten, de programmering en nodigen zij hun buren uit. Misschien wel wat voor jou? Laat het weten, projectleider Pim vertelt er graag over!

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst. Ervaar participatief werken tijdens workshops en verdiep je kennis tijdens lezingen of met onze artikelen. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2023 Bureau Ruimtekoers