Het Geluid Van Zuid, de wijk als een klankwereld

Arnhem-Zuid is een muzikale stadsjungle. Althans, als je het vraag aan de makers van Project Wildeman. Met hun voorstelling en installatie brachten zij alle geluiden in kaart en maakte daar een interactieve soundscape van. Met en voor inwoners.

Kennismaken met Arnhem-Zuid

Het muziektheater van Project Wildeman nam je mee naar de stadsjungle van Arnhem-Zuid. Een plek waar high-tech en primitief gedrag zich verbinden en elkaar afstoten. Een man staat in de bus te schreeuwen tegen zijn telefoon, een café zit vol internettende mensen, een meisje deelt haar locatie met vrienden. Alle geluiden werden opgenomen en inwoners werden gevraagd naar hun favoriete geluid

Meer weten over Ruimtekoers 2017?

Samen maken

Opnames van de geluiden uit Arnhem-Zuid en korte gesprekken met bewoners vormen de basis van een eigen klankwereld. In de interviews werden Arnhemmers gevraagd hoe zij zich verhouden tot technologie en tot hun omgeving. Tijdens openbare studiosessies in het hoofdkwartier van het Ruimtekoers Festival 2017 konden inwoners en publiek meedoen met het maakproces.

Met Project Wildeman trok je dwars door de stadsjungle. Een wereld gemaakt door het samensmeden van moderne technologische muziek met oerlichamelijkheid, rauw stemgeluid en tribale muziekinstrumenten. Het resultaat is een energieke muzikale mix met de oerkracht van Arnhem-Zuid.

Samen evalueren

Op Ruimtekoers Festival 2017 ontwikkelden de mannen van Project Wildeman een nieuwe performance waarmee zij langs verschillende plekken in Nederland toerden. Uiteindelijk leidde dat tot de voorstelling Nachtvlucht in 2019 die zij eveneens presenteerden op Ruimtekoers Festival 2019.

Over Project Wildeman

Project Wildeman maakt rauwe, eigentijdse rituelen die moeiteloos laveren tussen primitief en futuristisch, lichamelijk en virtueel. De kracht van Project Wildeman is de overgave – zowel in de fysieke uitputtingsslagen die het gezelschap ondergaat als in de kwetsbaarheid in het contact met het publiek.

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst. Ervaar participatief werken tijdens workshops en verdiep je kennis tijdens lezingen of met onze artikelen. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2024 Bureau Ruimtekoers