Over onze werkwijze, makers en diensten

Wij werken met social design en participatie aan inclusieve steden, buurten en wijken. Doordat inwoners, kunstenaars en beleidsmakers gezamenlijk werken aan oplossingen voor maatschappelijke opgaven. Doe je mee?

In 3 stappen naar langdurige betrokkenheid van inwoners, makers en beleidsmakers

Als intermediair, verbinder, aanjager en moderator in de wijken en de stad brengen wij inwoners, makers en beleidsmakers samen bij maatschappelijke opgaven. Dankzij onze artistieke aanpak met een strak geregisseerd ontwerpproces, bereiken we juist die mensen die nog niet betrokken waren en zorgen we ervoor dat zij langdurig betrokken blijven. We ontsluiten nieuwe frisse perspectieven voor oplossingen en borgen deze in beleid. Dat doen we in drie stappen. Benieuwd naar onze werkwijze?

Benieuwd naar onze werkwijze?

Wij werken met makers

Wij geloven dat social design en social practices bijdragen aan een inclusieve samenleving. Daarom werken wij altijd met makers die participatief willen werken en wiens praktijk geworteld is in maatschappelijke bewegingen en inclusie. Samen met inwoners en beleidsmakers creëren zij een ruimte waarin zij, door middel van collectieve verbeeldingskracht en gelijkwaardige ontmoetingen, tastbare, artistieke en inclusieve toekomstbeelden ontwikkelen, maken en presenteren.

Benieuwd naar onze makers?

Samen met Ruimtekoers onderzoeken we thema’s die mij aan het hart liggen. Zoals de gentrificatie van wijken én de netwerken die inwoners ondanks alle veranderingen toch weten te vormen en behouden. Het voelt goed om als één team daarmee aan de slag te mogen!

Richard Kofi

Wij zijn Bureau Ruimtekoers

Wij zijn Bureau Ruimtekoers. Een culturele instelling voor social design en participatie in de leefomgeving. Wij zorgen ervoor dat inwoners, kunstenaars en beleidsmakers gezamenlijk werken aan maatschappelijke opgaven. Met de ene voet geworteld in de creatieve industrie, stappen we met onze social design aanpak naar het sociale en ruimtelijke domein. Daar werken we samen met inwoners, kunstenaars, beleidsmakers en vele anderen aan maatschappelijke opgaven.

Benieuwd naar Bureau Ruimtekoers?

Onze impact:
Mensen betrekken die nog niet betrokken waren en frisse perspectieven ontsluiten

Dankzij onze artistieke aanpak met een strak geregisseerd ontwerpproces, bereiken we juist die mensen die nog niet betrokken waren en zorgen we ervoor dat zij langdurig betrokken blijven. We ontsluiten nieuwe frisse perspectieven voor oplossingen en borgen deze in beleid. Bovendien, omdat ieder programma ontwikkeld is vanuit een cross-over van het culturele domein naar het fysieke of sociale domein, herdefiniëren we de rol van kunst, de kunstenaar en de instelling.

Meer weten over onze impact?

Onze diensten

Met onze creatieve participatietools bereiken we de juiste mensen en raken zij langdurig betrokken bij vraagstukken en thema’s. Doe je mee?

Meer lezen

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst. Ervaar participatief werken tijdens workshops en verdiep je kennis tijdens lezingen of met onze artikelen. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2024 Bureau Ruimtekoers