Over onze werkwijze, makers en diensten

Wij dragen bij aan rechtvaardige steden, buurten en wijken door met participatief ontwerp en gemeenschapskunst inwoners, makers en beleidsmakers te betrekken bij vraagstukken. Doe je mee?

In 3 stappen naar langdurige betrokkenheid samen met inwoners, makers en beleidsmakers

Als verbinder, aanjager en moderator in de leefomgeving brengen wij samen met onze makers, inwoners en beleidsmakers samen bij vraagstukken. Wij empoweren hen om vanuit eigen kracht langdurig betrokken te blijven. Onze projecten vliegen we altijd aan met de Ruimtekoersmethode. Die is afgelopen jaren ontwikkeld door te reflecteren op onze werkwijze en behaalde impact. En door deze te spiegelen aan relevante theorie. We werken in drie stappen:

Een portret van Inwoners en publiek

Inwoners en publiek

Als team én met onze makers gaan we altijd naar onze doelgroepen toe. We houden van écht contact!

Een portret van Ontwerpers en kunstenaars

Ontwerpers en kunstenaars

Samen met de deelnemers ontwerpen we oplossingen voor het vraagstuk of thema dat zij zélf aandragen.

Een portret van Beleidsmakers

Beleidsmakers

In de vijf jaar dat ik met Ruimtekoers samenwerk, ben ik keer op keer aangenaam verrast door de bevlogenheid

Benieuwd naar onze werkwijze?

Wij werken met makers in de leefomgeving

Bureau Ruimtekoers is het platform voor makers, kunstenaars en ontwerpers, die zich bezig houden met maatschappelijke vraagstukken. Wij geloven in de kracht van de verbeelding die makers tot stand brengen. Want via die artistieke benadering brengen zij inwoners en beleidsmakers vanuit een gezamenlijk doel en gelijkwaardigheid samen, bij vraagstukken in de leefomgeving.

“Samen met Ruimtekoers onderzoeken we thema’s die mij aan het hart liggen. Zoals de gentrificatie van wijken én de netwerken die inwoners ondanks alle veranderingen toch weten te vormen en behouden. Het voelt goed om als één team daarmee aan de slag te mogen!”

Richard Kofi

Ontdek al onze makers

Wij zijn Bureau Ruimtekoers

Met kunstenaars, ontwerpers, inwoners, publiek, overheden en ondernemers zet Bureau Ruimtekoers de publieke ruimte in onze wijken, buurten en steden in om met geëngageerde kunstprojecten nieuwe ideeën en richtingen te verkennen voor rechtvaardige samenleving. Dat doet Ruimtekoers midden in die samenleving. Waar mensen hun boodschappen doen, wonen en naar school gaan.

Ontdek ons team!

Impact door empowerment

Met participatief ontwerp en gemeenschapskunst zorgen wij ervoor dat betrokkenen zowel de middelen hebben om langdurig mee te kúnnen doen, als dat zij gemotiveerd zijn om langdurig mee te wíllen doen. Zo empoweren wij de betrokkenen om zelfstandig mee te blíj́ven doen in zowel de leefomgeving als de culturele sector. Hoe we dat weten? Ontdek het achter de knop!

Meer weten over onze impact?

Onze diensten

Met onze creatieve participatietools bereiken we de juiste mensen en raken zij langdurig betrokken bij vraagstukken en thema’s. Doe je mee?

Meer lezen

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst. Ervaar participatief werken tijdens workshops en verdiep je kennis tijdens lezingen of met onze artikelen. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2023 Bureau Ruimtekoers