Wij onderzoeken en vernieuwen participatie

De tijd van oeverloos overleggen met lauwe koffie onder systeemplafonds ligt inmiddels ver achter ons. Het is tijd voor toegankelijke en gelijkwaardige participatie.

meisje in vensterbank

Als social designers onderzoeken we continu onze werkwijze en behaalde impact

Alle kopjes koffie, ontmoetingen, gesprekken, vergaderingen en ervaringen die we tijdens onze projecten hebben, leggen we vast. De conclusies gebruiken we om onze processen en werkvormen op het gebied van participatie aan te scherpen. De afgelopen drie jaar heeft dit onderzoek geleid tot β€˜de Ruimtekoersmethode’ die we inzetten bij participatieprojecten.


Met onderzoek verdiepen we ons op de vier urgente thema’s in onze wijken en steden

1. Energietransitie in de woonwijk

De energietransitie voelt vaak hoog boven over. Wij maken met onze participatieprojecten deze transitie tastbaar en toegankelijk voor iedereen.


2. Democratie van de leefomgeving

De burger verliest het van de kans op een goed rendement. Wij maken met inwoners, overheden en ontwikkelaars een gedeelde visie voor voor de stad en woonwijk.

3. De sociale waarde van groene ruimte

Iedereen wil meer groen in de woonwijk. Wij versterken de sociale waarde van de groene woonwijk met onze participatieprojecten.


4. De inclusieve wijkaanpak

Ongelijkheid in de woonwijk neemt toe. Wij zorgen er met onze participatieprojecten voor dat de doelgroep onderdeel van de oplossing is en blijft.


Blijf op de hoogte van onze inzichten

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!