Zuiderstroom is weer van start! De derde ronde van het talententraject voor jongeren.

Zuiderstroom is weer van start! In de 3e ronde van het project gaan talenten uit de urban scene van Arnhem en omgeving opnieuw aan de slag met hun eigen masterpiece. Én deelnemers uit de vorige ronde fungeren nu als rolmodel voor de nieuwe talenten!

Achtergrond

Zuiderstroom is een talentontwikkelingstraject voor jongeren in Arnhem-Zuid en omstreken die hun muzikale talent willen ontwikkelen én aan zichzelf willen werken. Het traject ontstond toen artiest Cassandra Onck en Bureau Ruimtekoers de handen ineen sloegen met jongerenwerkorganisatie Power Plug NL. Dit gebeurde na een succesvolle try-out in 2020. Sindsdien laat Zuiderstroom elke keer zien dat cultuurdeelname het zelfvertrouwen, de sociale vaardigheden en de veerkracht van deelnemers laat groeien. Ze krijgen handvatten om zich te uiten en ontmoeten (en werken samen) met veel verschillende mensen vanuit verschillende disciplines. Ze leren om zelfstandig hun volgende stappen te zetten, doordat Zuiderstroom de deur opent naar een veel breder netwerk, meer kennis of benodigde apparatuur.

Terugkijken: Zuiderstroom

Ronde 3

Naast dat in het traject Zuiderstroom alle aandacht en liefde gaat naar de deelnemende jongeren, is er deze derde ronde meer aandacht voor de toekomst! We werken namelijk hard aan het bestendigen van Zuiderstroom, zodat we het hele jaar een plek kunnen bieden waar jongeren terecht kunnen.

Stichting Zuiderstroom?

Om dit te kunnen doen, zijn Cassandra en Jeffrey bezig met het oprichten van een eigen stichting voor Zuiderstroom! Cassandra: ‘We zijn hard op zoek naar een bestuur en zijn bezig om een team te bouwen. Belangrijk is nu om te laten weten aan de buitenwereld dat we sowieso doorgaan met Zuiderstroom. We zoeken mensen die ons kunnen helpen dit mogelijk te maken!’

Kijk hier voor de

Community en rolmodellen

Zuiderstroom groeit langzaam uit tot een community van deelnemers, oud-deelnemers, stagiairs en andere betrokkenen. Het laat zien dat cultuurprofessionals en welzijnswerkers samen een plek kunnen creëren waar jongeren zich welkom en veilig voelen.

Als deelnemer van Zuiderstroom hoeft het niet op te houden als jouw half jaar voorbij is. Deelnemers worden juist uitgenodigd en aangemoedigd om als rolmodel voor de nieuwe talenten betrokken te blijven. Zo zijn oud-deelnemers Tyano en Gimo deze derde ronde weer aangehaakt. Ze gebruiken nog steeds hun eigen studiotijd om te werken aan hun eigen tracks, maar helpen vooral ook de nieuwe talenten vanuit hun eerdere ervaringen.

Inspiratiesessies

Tyano geeft bijvoorbeeld een inspiratiesessie over mindset. Waar focus je je op voor de lange termijn, hoe zorg je ervoor dat je kunt groeien? Hoe ga je om met tegenslag? Dit deelt hij vanuit zijn eigen ervaringen bij Zuiderstroom. Gimo geeft een sessie en tips over songwriting. 

En verder ..

Cassandra ziet ook de kracht van de community die ontstaat: ‘Het valt deze ronde vanaf het begin al op dat mensen elkaar opzoeken, er wordt echt samengewerkt. Je hebt altijd met individuen te maken: wie er binnenkomt en of mensen elkaar vinden is elke keer een verrassing. Deze groep raakt heel erg door elkaar geïnspireerd. Ruimtekoers en wij (Cassandra en Jeffrey) weten nu ook beter wat we aan het doen zijn. Wat deze plek is, is nu helderder.’

Wil je meer weten of met ons samenwerken?

Dat lijkt ons heel leuk! Laten we samen aan de slag! We helpen je graag met het verduidelijken van je plannen, met een creatieve brainstorm. We luisteren goed en we houden ervan om te inspireren met onze inzichten. Interesse? Neem eens contact op met Renée. Tot snel!

© 2024 Bureau Ruimtekoers