Vanaf 7 augustus viert Ruimtekoers drie maanden de zomer.. niet alleen! Benieuwd met wie? Lees snel verder.

Vier de zomer!

We hebben wat nieuws te melden: Ruimtekoers viert vanaf 7 augustus drie maanden de zomer. Dat doen we natuurlijk niet alleen, we doen dat samen met iedereen die mee wilt doen. Zo ook Stichting LALE die vanuit Malburgen Arnhemse jongeren helpt om volwaardig mee te doen in de samenleving. Ze bieden huiswerkbegeleiding, Cito-trainingen en een weekendschool en werken samen met het Islamitisch Centrum in Malburgen.

Associëren over de zon

“Zomer! Zon! Geel! Vitesse!”, de stemmen van de jongeren galmen door de grote, toch wat warme ruimte. Programmamakers Jorine en Sarah zijn begonnen met hun workshop wens lampionnen maken die onderdeel worden van een grote installatie tijdens de Sunshower Picknick op 7 augustus. Jorine en Sarah associeerden met de jongeren over de zon. Want dat is waar het idee voor de picknick begon, het samen vieren van de zon. Of eigenlijk al wat eerder, het vieren van de lente bij het Perzisch lentefeest Norooz dat altijd plaatsvindt op 20 en 21 maart. Maar door de Coronamaatregelen was het dit jaar niet echt te vieren. Nu vieren we de zomer. Samen met de winkeliers op Winkelcentrum de Drieslag en partners uit de wijk organiseert Ruimtekoers de picknick. Met als slogan: “Proef de Drieslag, ontmoet je buren, vier de zomer!”.

Na het associëren was de groep los! En vanuit een bevlogenheid werden er zonnen getekend en allerlei wensen op de lampionnen geschreven zoals ‘ijsjes op het strand’ of ‘zwemmen, aan de kant!’ en ‘veel plezier, fijne dag’. Het was een bijzondere middag met de jongeren. Er werd gelachen en de jongeren zelf? Zij waren de zonnetjes die je wenst voor iedereen!

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst. Ervaar participatief werken tijdens workshops en verdiep je kennis tijdens lezingen of met onze artikelen. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2024 Bureau Ruimtekoers