Ruimtekoers blijft werken aan rechtvaardige wijken en steden waar iedereen meedoet. Participatie is het toverwoord, maar hoe geef je dat vorm in een tijd dat ontmoeten niet vanzelfsprekend is?

Zelf de slingers ophangen!

Wij, bij Ruimtekoers, geloven in de kracht van de publieke ruimte. De ruimte die van ons allemaal is. Het zijn die plekken waar we elkaar nog steeds wekelijks tegenkomen en waar we experimenteren. Op afstand weliswaar, maar dat mag de pret niet drukken.

Interventies in de publieke ruimte

Ideeën, inzichten en ontmoetingen jagen we aan met onze interventies. Kleine of grote tijdelijke gebeurtenissen in de publieke ruimte die prikkelen, verbazen en reacties uitlokken. Zoals design antropoloog Tina Lenz en programmamaker Jorine Roelofs opnieuw ervaarden toen zij een middag de slingers buiten hingen op Winkelcentrum de Drieslag in Malburgen. Daar voerden zij tientallen gesprekken en kwamen tot inzichten over hoe bezoekers en inwoners zelf het winkelcentrum willen verbeteren. Hang de slingers op, ga in gesprek en koester de energie!

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst. Ervaar participatief werken tijdens workshops en verdiep je kennis tijdens lezingen of met onze artikelen. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2024 Bureau Ruimtekoers