Veel buren deden mee met Het Grote Wijkdiner Malburgen 2022!

Het Grote Wijkdiner Malburgen 2022

'Hierom woon ik in Malburgen.' Op 23 en 24 september schoven er honderden buurtgenoten aan bij het Grote Wijkdiner van Malburgen. Wat een feest was het weer op de Drieslag!

Beide avonden lange, goedgevulde tafels waaraan buren kriskras door elkaar zaten. Jong en oud, kersverse bewoners of ervaren Malburgers, en de wijkwethouder schoof ook nog aan. Heerlijk eten was er, bedacht en gemaakt door de Nieuwe Arnhemse meisjes, onder de bezielende leiding van chef-kok Allon Cheng van Stichting Vitanos.

Lees meer over het project Arnhemse meisjes

Arnhemse talenten

Ook niet te vergeten: de geweldige optredens van Romy (ons lokale zangtalent), de artiesten vanuit project Zuiderstroom (‘Ik ben anders dan de rest, but I like it!’), stadsdichter Jesse Laport met een lofzang op Arnhem, Introdans met een prachtige stervende zwaan en de Koerdische band Hayran die voor één grote, dansende afsluiting zorgde. Host Georgios Lazakis verbond vanaf het podium enthousiast alles en iedereen met elkaar.

Allemaal samen, soms letterlijk hand in hand.

Een greep uit de reacties aan en om de tafels: ‘Elke keer als ik omkeek, zag ik mensen elkaar de hand schudden.’ ‘Kan dit niet vaker dan één keer per jaar, wat ontzettend leuk!’. ‘Wat een cadeau om hier aan te mogen schuiven.’ Een bewoonster gaat zich aansluiten bij de Koerdische band Hayran. En een man die uit de dansende menigte op het podium kwam lopen, riep: ‘Hierom woon ik in Malburgen. Kijk dan! Iedereen danst met elkaar: mannen, vrouwen, kinderen, alle culturen, allemaal samen, soms letterlijk hand in hand; dat is toch hoe het overal zou moeten gaan!’

Malburger en gast op het Wijkdiner

Hierom woon ik in Malburgen. Kijk dan! Iedereen danst met elkaar: mannen, vrouwen, kinderen, alle culturen, allemaal samen, soms letterlijk hand in hand; dat is toch hoe het overal zou moeten gaan!

Arnhem, daar ben je dan.

Wijkwethouder Mark Lauriks zegt terugblikkend: ‘Stadsdichter Jesse Laport vat de avond als volgt samen: ‘Arnhem, daar ben je dan. Moet je nou eens kijken, man.’ Inderdaad, man. Complimenten aan Ruimtekoers en Stichting Vitanos, Café Suikerland en anderen voor de organisatie. Voor iets wat niet ‘georganiseerd’ voelde vóór, maar vooral dóór de buurt. Naar huis ging ik op zak met: nieuwe ervaringen, nieuwe kennismakingen, nieuwe smaken, nieuwe energie én zin in het volgend Grote Wijkdiner.’

Daar willen we niks meer aan toevoegen. Of nog één ding: Hé Buur, eet je volgend jaar ook (weer) mee?

Wil jij ook een groot wijkdiner in jouw wijk?

Nou, dat kan! Wij helpen jou graag met een project Het Grote Wijkdiner. Daarin bepalen inwoners de gerechten, de programmering en nodigen zij hun buren uit. Misschien wel wat voor jou? Laat het weten, Yosser vertelt er graag over!

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

© 2024 Bureau Ruimtekoers