Vacature: Senior projectmanager. Kom je werken bij Ruimtekoers?

Werk jij straks mee aan kunstprojecten die bijdragen aan gelijkwaardige, eerlijke en toegankelijke steden en wijken? En kun jij een team vol creativiteit en energie in haar kracht zetten vanuit organisatorisch en zakelijk inzicht? Misschien is de functie Senior projectmanager wel wat voor jou.

Bureau Ruimtekoers zoekt een senior projectmanager

Wat doet Ruimtekoers?

Bureau Ruimtekoers organiseert kunstzinnige en creatieve projecten waarmee mensen betrokken raken bij thema’s en uitdagingen die spelen in hun eigen leefomgeving. We werken met kunstenaars en ontwerpers, inwoners en beleidsmakers in publieke ruimte van wijken en steden aan toegankelijke participatieve kunst die impact maakt.

Jaarlijks organiseren we meer dan 18 projecten. Dat zijn projecten die Ruimtekoers samen met een partner initieert en projecten in opdracht van bijvoorbeeld overheden of zorg- of culturele instellingen. Ook ontwikkelen we educatieprogramma’s op scholen en festivals en workshops en trainingen in het bedrijfsleven.

Zo werken we aan gelijkwaardige, eerlijke en toegankelijke participatie in het sociaal, cultureel en fysieke domein. We doen dit in Arnhem en de rest van Nederland. We onderzoeken en delen onze werkwijze met andere professionals in onze Akademie en nemen deel aan landelijke onderzoeksprogramma’s.

Gezocht: Senior projectmanager (x/v/m)

Om de plannen te realiseren en het ontwikkelproces te stroomlijnen met een team van projectleiders, fondsenwervers, onderzoekers, kunstenaars en communicatiemedewerkers zoeken we een senior projectmanager.

Dus, zij (x/v/m) die van aanpakken weten, anderen weten te motiveren én faciliteren om het mooiste resultaat te behalen … laat je horen!

Als senior projectmanager zorg jij ervoor dat het team onze projecten op hoogwaardig niveau realiseert. Je overziet alle projecten en stuurt tenminste twee projectleiders en twee projectmedewerkers aan. Je bent verantwoordelijk voor de afstemming binnen de gehele organisatie vanuit de Ruimtekoersmethode, een stappenplan waarmee we al onze projecten ontwikkelen. Samen met de creatief directeur en senior marketing bewaak je de kwaliteit van het maakproces én presentatie van onze projecten. Je bent verantwoordelijk voor de jaarplanning en jaarbegroting en ontwikkelt samen met de creatief directeur intern beleid. Dat voer je vervolgens uit samen met het team.

En jij bent …

Wij zoeken een resultaatgerichte en gedreven persoonlijkheid die houdt van overzicht creëren en behouden. Je bent een sterke en invoelende leider die goed kan samenwerken. Je hebt een relevant netwerk en bent bereid dit in te zetten.

Je vindt het uitdagend om in een pionierende organisatie te werken en deze te helpen ontwikkelen richting een ‘culturele instelling nieuwe stijl’. Een instelling zónder huis, maar mét een uitgebreide culturele programmering op plekken midden in de samenleving. Je identificeert je met onze missie om vanuit kunst, cultuur en ontwerp te werken aan rechtvaardige steden, buurten en wijken, mét en voor alle betrokkenen.

  • Je hebt minimaal vier jaar werkervaring met het leiding geven aan een team;
  • Je hebt ervaring in de culturele of creatieve sector en het opzetten van projecten in dat domein;
  • Je hebt ervaring met het opzetten en bewaken van de interne (financiële) organisatie en het aansturen van mensen;
  • Je bent oplossingsgericht, mensgericht en weet risico’s goed in te schatten.

Wij bieden …

Een dienstverband van 0,9 fte op basis van een 36-urige werkweek, voor een periode van 12 maanden, met mogelijkheden voor een verlening naar een dienstverband van onbepaalde tijd. De functie is ook uitvoerbaar als freelancer.

Inschaling in schaal 11 van de CAO Kunsteducatie die we als richtlijn volgen. Het maximale salaris is € 4.676,- bruto per maand op fulltime basis. Inschaling vindt plaats op basis van je ervaring. Je hebt de mogelijkheid tot het volgen van trainingen en cursussen om je loopbaan mee te ontwikkelen en je krijgt alle tools die je nodig hebt je werk goed te doen.

Je werkt in een informele omgeving met een kantoor midden in de wijk Malburgen in Arnhem-Zuid, de kraamkamer van ons bureau. Waar je met jonge en ambitieuze collega’s hard werkt de wereld voor en met iedereen een beetje mooier te maken.

Hoe is het om te werken bij Ruimtekoers?

Ruimtekoers heeft een open en informele cultuur. We werken met een klein, ambitieus en flexibel team. We ervaren betrokkenheid en eigenaarschap bij onze activiteiten. Het is mogelijk om een dag thuis te werken, op andere dagen werk je in Arnhem of ergens anders bij of aan het project.

Ruimtekoers vecht voor een samenleving voor, door, met iedereen. We geloven daarbij in de kracht van een divers team. We vinden het belangrijk dat onze organisatie bestaat uit mensen met verschillende achtergronden, overtuigingen en voorkeuren. We onderschrijven de Code Diversiteit & Inclusie en werken aan het diverser maken van ons personeelsbestand. Dus wie je ook bent, je bent van harte uitgenodigd te reageren.

Enthousiast?

Ben je enthousiast en zin in een nieuwe uitdaging? Dan komen we graag met jou in contact. Solliciteer door voor 12 januari 2023 je CV en een motivatiebrief te sturen naar yosser@ruimtekoers.nl. Met vragen over de functie of organisatie bel je naar Yosser via 06-49947864. Neem ook alvast een kijkje op www.bureauruimtekoers.nl.

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst. Ervaar participatief werken tijdens workshops en verdiep je kennis tijdens lezingen of met onze artikelen. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2024 Bureau Ruimtekoers