Vacature: Projectleider. Kom je werken bij Ruimtekoers?

Werk jij straks mee aan kunstprojecten die bijdragen aan gelijkwaardige, eerlijke en toegankelijke steden en wijken? En kun jij creative processen herkennen en ondersteunen vanuit pragmatisme en gedegen organisatie? Dan is de job projectleider bij Ruimtekoers misschien wat voor jou!

Bureau Ruimtekoers zoekt
een projectleider

Wat doet Ruimtekoers?

Bureau Ruimtekoers organiseert kunstzinnige en creatieve projecten waarmee mensen betrokken raken bij thema’s en uitdagingen die spelen in hun eigen leefomgeving. We werken met kunstenaars en ontwerpers, inwoners en beleidsmakers in publieke ruimte van wijken en steden aan toegankelijke participatieve kunst die impact maakt.

Jaarlijks organiseren we meer dan 18 projecten. Dat zijn projecten die Ruimtekoers samen met een partner initieert. En projecten in opdracht van bijvoorbeeld overheden of zorg- en culturele instellingen. Ook ontwikkelen we educatieprogramma’s op scholen en festivals en workshops en trainingen in het bedrijfsleven.

Zo werken we aan gelijkwaardige, eerlijke en toegankelijke participatie in het sociaal, cultureel en fysieke domein in Arnhem en de rest van Nederland. We onderzoeken en delen onze werkwijze met andere professionals in onze Akademie en nemen deel aan landelijke onderzoeksprogramma’s.

Gezocht: Projectleider (x/v/m)

Om de projecten te ontwikkelen én realiseren zoeken we een projectleider.

Dus, zij (x/v/m) die van aanpakken weten, kansen signaleren en verzilveren, anderen weten te motiveren én ondersteunen om het beste resultaat met en voor iedereen te behalen … laat je horen!

Als projectleider stuur jij het project aan. Je bent verantwoordelijk voor de planning en begroting en zorgt ervoor dat je met het project de opgestelde doelen behaald. In het project ben jij de verbinder tussen kunstenaars en ontwerpers, inwoners en beleidsmakers. Samen ontwikkelen jullie sociale ontwerpen en kunstwerken voor oplossingsrichtingen van maatschappelijke vraagstukken. De kunstenaar vanuit creatieve methoden, jij maakt het mogelijk vanuit organisatorisch, zakelijk en menselijk inzicht.

Binnen de context van het project ga je op zoek naar bestaande netwerken en zet je waar nodig nieuwe samenwerkingen op. Als bureau werken we samen vanuit de Ruimtekoersmethode. Een stappenplan waarmee we al onze projecten ontwikkelen.

Zoals bij het project Zonnestof. Door gesprekken met inwoners en gemeente Arnhem bleek dat niet iedereen betrokken is bij de energietransitie in de wijk Immerloo. Met modeontwerper Pauline van Dongen organiseerden inwoners workshops Zonnestof maken. Dat is een nieuw soort textiel waarmee je je telefoon kunt opladen. Door deze verbeelding konden we het gesprek openen over de zon, zonne-energie en de energietransitie.

Of zoals bij het project Iedereen Wordt Mens. Doordat theatermakers Karlijn van Kruchten en Esther de Haas als vrijwilliger meewerkten bij kringloopwinkel 2Switch zagen zij kansen om mensen die een activerend werk traject volgen, te helpen met het maken van muziek en theater. De medewerkers maakten uiteindelijk een theatrale film waarmee zij de norm bevragen die hen niet altijd past.

Bekijk alle projecten

En jij bent …

Binnen deze projecten is genoeg creativiteit te vinden. We zoeken projectleiders die deze creativiteit herkennen en weten wat het betekent om creativiteit te stimuleren vanuit pragmatisme en organisatie.

Wij zoeken een resultaatgerichte en gedreven persoonlijkheid die houdt van aanpakken en flexibel kan denken en werken.

  • Je hebt minimaal vier jaar werkervaring met het leiden van projecten en bent een echte coördinator. Je weet snel te schakelen met uiteenlopende partners. Van opdrachtgevers tot deelnemers.
  • Je hebt ervaring in de culturele of creatieve sector;
  • Je werkt gestructureerd met planningen en begrotingen en begrijpt hoe je een project aanstuurt vanuit die structuren en inhoud;
  • Je bent oplossingsgericht, weet risico’s goed in te schatten en helder een analyse te maken van een project en wat er nodig is om het uit te voeren;
  • Je bent goed in het bouwen en onderhouden van netwerken en legt gemakkelijk verbinding met uiteenlopende partners. Van gemeenten tot inwoners, van kunstenaars tot winkeliers;

Wij bieden …

Een dienstverband van 0,90 op basis van een 36-urige werkweek, voor een periode van 12 maanden. Met een proefperiode van een maand en een verlening naar een dienstverband van onbepaalde tijd.

Inschaling in schaal 10 van de CAO Kunsteducatie die we als richtlijn volgen. Het maximale salaris is 4.000,00 euro bruto per maand op fulltime basis. Inschaling vindt plaats op basis van je ervaring. Je hebt de mogelijkheid tot het volgen van trainingen en cursussen om je loopbaan mee te ontwikkelen en je krijgt alle tools die je nodig hebt je werk goed te doen.

Je werkt in een informele omgeving met een kantoor midden in Malburgen, Arnhem-Zuid. Waar je met jonge en ambitieuze collega’s hard werkt om de wereld voor en met iedereen een beetje mooier te maken.

Hoe is het om te werken bij Ruimtekoers?

Ruimtekoers heeft een open en informele cultuur. We werken met een klein, ambitieus en flexibel team. We ervaren betrokkenheid en eigenaarschap bij onze activiteiten. Het is mogelijk om een dag thuis te werken, op andere dagen werk je in Arnhem of ergens anders bij of aan het project.

Ruimtekoers vecht voor een samenleving voor, door, met iedereen. We geloven daarbij in de kracht van een divers team. We vinden het belangrijk dat onze organisatie bestaat uit mensen met verschillende achtergronden, overtuigingen en voorkeuren. We onderschrijven de Code Diversiteit & Inclusie en werken aan het diverser maken van ons personeelsbestand.

Enthousiast?

Ben je enthousiast en heb je zin in een nieuwe uitdaging? Dan komen we graag met jou in contact. Solliciteer door voor 12 januari 2023 je CV en een motivatiebrief te sturen naar yosser@ruimtekoers.nl. Met vragen over de functie of organisatie bel je naar Yosser via 06-49947864. Neem ook alvast een kijkje op www.bureauruimtekoers.nl.

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst. Ervaar participatief werken tijdens workshops en verdiep je kennis tijdens lezingen of met onze artikelen. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2024 Bureau Ruimtekoers