Sabine knoopt een praatje aan bij Indoor minigolfbaan The Field

Onze reporter Sabine knoopt een praatje aan met bezoekers bij de hedendaagse kunstwerken op Ruimtekoers. Vandaag bezocht ze indoor golfbaan The Field van de Japanse kunstenares Sachi Miyachi.

Het parcours

Het is gezellig druk wanneer ik de ruimte van Sachi Miyachi binnenloop op zondagmiddag. Er staan twee dames al wijzend te praten bij een van de obstakels op de indoor golfbaan. Achterin twee jonge jongens die met een snel tempo de hindernissen nemen. Op het moment dat ik over de vijver het parcours op loop komen nog een opa, oma, mama, papa en een peuter de ruimte binnen en beginnen enthousiast aan het spel.

Een gezin met oudere kinderen is net klaar met de hindernissen en zetten de clubs weer terug. “Wat vond u er van?”, vraag ik aan de vader, terwijl zijn zoontje de kans grijpt om nog een keer een balletje te slaan.

“Wat ik van het geheel vind? Ja geweldig. Super leuk om te doen. Geweldig bedacht. De vissen vind ik minder trouwens, voegt niet zoveel toe, maar goed. Dat je zoiets bedenkt, een indoor golfparcours, vind ik geweldig. Ik had geen idee dat het hindernissen van het leven zijn eigenlijk. Ik loop hier helemaal pretentieloos rond, de ervaring zelf vind ik al genoeg. Maar de metafoor snap ik, prachtig. We gaan nu nog even verder kijken wat er te doen is! “

Even verderop loopt onze Ruimtekoers vrijwilligster met de net binnengekomen familie mee en begint alles uit te leggen. Samen beginnen ze aan het spel, de kleuter even enthousiast als opa en oma.

“Ik heb hier gister ook gestaan en wat mij zo als eerste te binnen schiet, is dat mensen heel verschillend om gaan met de obstakels die ze tegen komen op het parcours.”- begint M. wanneer ik vraag naar haar ervaringen als vrijwilligster bij dit kunstwerk.

“Er waren mensen die alles precies wilden doen. Het maakte niet uit als ze 31 keer opnieuw een obstakel moesten doen, dan deden ze dat gewoon. Ze hebben het hele parcours helemaal volbracht. “

“Een ander stel was een vader en dochter en die hadden het zo naar hun zin samen. Het maakte niet uit wat de regels precies waren, het moest gewoon leuk zijn. Het was echt een gezamenlijke bezigheid.”

Er was gister ook een jongetje die ontzettend enthousiast was en alles twee keer heeft gedaan. Hij vertelde dat als hij zo’n golfclub thuis zou hebben, hij zelf ook een baan zou willen maken.

“Je weet dat het gaat over hoe je met de uitdagingen in het leven om gaat he? Dus uitdagingen van het werk, creatieve uitdagingen, uitdagingen van vakantie enzovoorts. Het valt me dus op hoe verschillend karakters zijn en hoe ze dus met de uitdagingen in het leven omgaan. De gesprekken die je onderweg hebt met de mensen die hier komen, vind ik heel leuk. “

“ Het is ook echt heel mooi om te zien hoe mensen zo verschillend met uitdagingen om gaan. Sommige vinden het leuk om te kijken en sommige vinden het leuk om zelf het spel te spelen. Er was gister ook een jongetje die ontzettend enthousiast was en alles twee keer heeft gedaan. Hij vertelde dat als hij zo’n golfclub thuis zou hebben, hij zelf ook een baan zou willen maken. Hij vertelde al over alle ideeën die hij had. Ik zou hem dan het liefste een club mee geven wist je dat?!”

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst. Ervaar participatief werken tijdens workshops en verdiep je kennis tijdens lezingen of met onze artikelen. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2024 Bureau Ruimtekoers