Reiskriebels? Pak je rugzak in en vertrek lekker naar…de Drieslag!

Samen met design antropoloog Tina Lenz togen we naar het winkelcentrum in Malburgen om een voorproefje te nemen. Tina is druk bezig om het hart van de Drieslag weer volop te laten kloppen door ondernemers te verbinden. Door samen met hen de rituelen van het winkelcentrum naar boven te halen en naar buiten te brengen.

Concrete stappen zetten, zodat ondernemers en bewoners weer trots kunnen zijn op het winkelcentrum. Een vakantiedag naar De Drieslag is écht de moeite waard. Je bent er zo. Je vindt er van álles. En de mensen zijn er superrelaxed. Neem vooral geen eten mee, want dat is er volop te krijgen.

Een goed begin…

Maak er vooral je eigen vakantieroute van, maar hier vind je alvast wat tips. Start je dag bijvoorbeeld bij Drieslag bakkerij & döner. Daar kun je terecht voor heerlijk brood, lekker zoete hapjes (baklava & koekjes bijvoorbeeld) en de lekkerste Turkse pizza. Eigenaar Sehbas Barwari en zijn compagnon zijn altijd vrolijk, maken alles vers én hebben sinds kort hun zelfontworpen bedrijfskleding. Ze raakten geïnspireerd door de vlag van Tina en bedachten voortbordurend daarop bedrukte poloshirts voor al hun medewerkers. Tina: ‘Zo inspireer je elkaar. Niet alleen de ondernemers en ik, maar ook de ondernemers samen.”

Kapsalon Aynur zit bij Sehbas om de hoek. Hier kun je even aan jezelf láten werken. Deze dame werkte eerst jaren mee in de zaak tot ze die, drie jaar geleden, helemaal overnam. Iedereen kan bij haar terecht; vrouwen, mannen en kinderen. Terwijl Tina buiten de nieuwe vlag van Aynur ophangt – met hulp van een toegesnelde bewoner die de trap vasthoudt – vertelt Aynur: ‘Ik vind het erg leuk om mensen mooi te maken, hun haren te doen. Ik epileer ook, met een touwtje. Dat spreekt ook veel mensen aan. Iedereen is welkom!’

 

Denk ook even aan thuis

Denk voor je verder reist ook even aan het thuisfront. Haal even een bloemetje én neem meteen een snack mee voor je huisdier. Dat kan op De Drieslag namelijk bij dezelfde winkel: Bloemenzaak Alida & Dierenspeciaalzaak Charlie. De twee zussen Jacqueline en Patricia weten van aanpakken. Terwijl ze dat doen, hebben ze ook nog tijd voor een praatje en een paar rake grappen. Bij het zien van de vlaggen voor aan hun pand, staan ze meteen buiten om ze op te hangen. In koor: ‘Het is weer een begin, hè. Er wordt zoveel gepraat over het winkelcentrum, maar er gebeurt maar weinig. Zo’n vlag kunnen we tenminste ophangen en die fleurt de boel op; heel mooi.’

Onderweg gaat mijn schermbeschermer van de telefoon kapot. Ook dat is geen probleem: bij Data S. Telecom staat Mahmoud Latief klaar. Hij heeft een nieuwe en plakt die er meteen vakkundig op. Hier kun je meteen even geld overmaken naar verre landen, even internetten achter een van de computers of je beltegoed opkrikken.

Exotisch!

Bij een vakantiegevoel horen exotische producten, toch? Daarom moet je zeker even naar Toko Indradjaja. Voor een biertje uit Indonesië, alles voor een Indische maaltijd of heerlijk meeneem-eten. Eigenaar David maakt ook nog speciaal Cendol (spreek uit: Tjendol): een drankje van kokos, Javaanse suiker en een soort gelatinesnoepjes. Verkoelend en een echte energiebom!

Ga tussendoor even op een bankje zitten en beleef het gevoel dat de hele wereld aan je voorbij trekt. Neem op woensdag nog een kijkje (en een visje) op de weekmarkt. Mis je nog een zonnebril, dan kun je even langs bij Baars Optiek. En als je dan bijna voldaan bent, loop dan nog even langs bij Mesopotamië. In dat restaurant zijn ze niet alleen hartelijk en gastvrij, ze maken hun eigen Naanbrood op een traditionele manier (de keuken is open, dus met een beetje geluk kun je zien hoe dat gebeurt) en mensen komen van ver om hier te eten. Zonde dus om links te laten liggen als je er zó dichtbij bent.

Dus…neem een verfrissende duik in De Drieslag en creëer zo je vakantiegevoel dichtbij huis!

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst. Ervaar participatief werken tijdens workshops en verdiep je kennis tijdens lezingen of met onze artikelen. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2024 Bureau Ruimtekoers