Op pad met ontwerpers Dana en Erik in Arnhem-Zuid

Museum Arnhem presenteert tijdens kunst- en cultuurfestival Ruimtekoers Woordenfeest, een project van productontwerper Erik Stehmann en grafisch ontwerper Dana Dijkgraaf.

Op zoek naar woorden

De komende tijd trekken Erik en Dana Arnhem-Zuid in, op zoek naar woorden waarmee de bewoners zich verbonden voelen. Dit wordt verwerkt in een levensgrote installatie die tijdens het festival van 3 tot en met 7 juli te zien is op de middenberm van de Nijmeegseweg. In hun eerste verkenningstochten ontmoeten Dana en Erik veel wijkverbeteraars in Arnhem-Zuid. Welke woorden zijn belangrijk en treffend voor het wonen en werken in deze wijk? Dat onderzoeken zij met dit project.

Het eerste interview is met Jan en Truus. Jan is voorzitter van buurtpreventie project in Malburgen. Geboren in het centrum, woont hij al 70 jaar in de Berenklauw.

‘De Berenklauw is een hele leuke straat. We hebben buurtstraatfeesten en met kerst gaan we met diegene die willen kerstbomen kopen en in de tuinen planten. En samen kerstlampjes ophangen’, aldus Jan.

Eén dochter woont in dezelfde straat, de andere dochter woont in Elst. Samen met zijn vrouw Truus, hondje Rakker, caique papegaai Sjors en een aquarium. Jarenlang heeft Jan heeft een eigen radiozender, waar hij meerdere vakprijzen mee heeft gewonnen. Met 11 verschillende stations in Nederland, vult hij 24/7 een radioprogramma met Nederlandstalige muziek, en ook een beetje Engelse en zelfs Franse nummers.

Multiculti, dichtbij, betrokkenheid, verbinding en vrijheid zijn woorden die Jan vindt passen bij Zuid. Benieuwd naar hoe deze woorden terug komen in het resultaat? Kom kijken tijdens het Ruimtekoers Festival op 3 t/m 7 juli!

Aldus Jan

"We hebben alles in Zuid. Alles is zo lekker dichtbij. Shoppen in Kronenburg (altijd droog), sporten bij Formupgrade, het bruishuis voor de kinderen, de patatzaak, café’s, de snelweg en goed openbaar vervoer. Ik ben al zo 5 jaar niet in Arnhem Noord geweest. Ik kom daar alleen voor visite"

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst. Ervaar participatief werken tijdens workshops en verdiep je kennis tijdens lezingen of met onze artikelen. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2024 Bureau Ruimtekoers