Modeontwerper Pauline en weefexpert Maaike nodigen je uit: Om samen zonnestof te maken. Doe je mee?

In aanloop naar én tijdens Ruimtekoers Festival kun je samen met modeontwerper Pauline en weefexpert Maaike uitvinden hoe je zonnestof maakt. Je maakt daarmee kleding, gordijnen, tassen of andere materialen in en buiten je huis niet alleen mooier, maar het worden ook creaties die helpen om bijvoorbeeld je telefoon op te laden.

Van zonnepanelen naar zonnekleding

Normaal gesproken ken je zonnepanelen alleen als van die grote, donkere vlakken op daken. Maar als ze als strookjes in je kleding verwerkt zijn, is het ineens veel tastbaarder en intiemer. Pauline is constant op zoek naar de integratie van zonnecellen in kleding en andere producten. Dat begon ooit met de vraag: ‘Wat als we kleding een meerwaarde geven, als het iets extra doet voor mensen? Wat doet met de relatie die we ermee hebben?’

Maaike is, zoals ze het zelf zegt, ‘tussen de lapjes opgegroeid’. Ze is gefascineerd door ambachtelijke werkwijzen en textieltechnieken (en de geschiedenis daarvan) uit veel verschillende culturen. Kleding en textiel maken kost eenmaal tijd, vindt ze, en dat is een investering in het maken van een uniek product.

Welke ideeën heb jij voor zonnestof in je dagelijks leven?

Samen met deze twee dames én alle deelnemers komt er straks een hele gedachtestroom op gang over zonnecellen en hun rol in ons dagelijks leven. Een toffe manier om met elkaar te denken over hoe kleding, maar ook breder gezien: de wijk, straks duurzamer kan worden. De workshops zijn gratis.

Wil jij ook inwoners activeren voor de energietransitie?

Wij helpen jou graag met een project zoals Zonnestof. Door te werken vanuit wat er al is en dus vanuit de leefwereld van inwoners realiseren wij duurzame betrokkenheid. Misschien wel wat voor jou? Laat het weten, projectleider Yosser vertelt er graag over!

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst. Ervaar participatief werken tijdens workshops en verdiep je kennis tijdens lezingen of met onze artikelen. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2024 Bureau Ruimtekoers