Malburgen wordt steeds groener, doe je mee?

Samen met De Groene Route en vele andere vrienden in Malburgen steken we de handen uit de mouwen, halen we stenen weg en planten we bloemen en ander groen. Zo wordt én de wijk steeds natuurrijker, gezonder en fijner, én ontstaan er nieuwe ontmoetingen en verbindingen tijdens het gezamenlijk aanplanten. Doe je mee?

Ook Winkelcentrum de Drieslag steeds groener!

Door de hele wijk, in Oost en West werken inwoners samen. Ook op Winkelcentrum de Drieslag gaan we aan de slag. In september willen onze vergroening van vorig jaar graag doorzetten zodat ook de andere winkelstraat kan genieten van bloemen en extra bankjes. Lees er meer over in De Malburger!

Samen maken van een ontwerp

We maken eerst samen een ontwerp. Dat doen we samen met inwoner en kunstenaar Feilin. Zij organiseert de workshop Kleur op de Drieslag. Met natuurlijke verf kan je dan het kleurenpalet maken voor het toekomstige ontwerp. Zo bepalen we samen welke bloemen en planten een plekje krijgen op De Drieslag. Ook nodigen we Onkruidenier weer uit voor een excursie door de wijk. Zo leren we van alles over de planten en kruiden die er al groeien. Ook die kennis nemen we mee in het ontwerp.

Het programma

Op zaterdag 23 april en 21 mei is er de gratis workshop van Feilin midden op het Winkelcentrum; Kleur op de Drieslag. In juni is de excursie met De Onkruideier. In juli maken we samen met betrokkenen, waaronder misschien jij, het ontwerp. In september planten we aan. Op al die dagen is er de samenwerking met De Groene Route, zo hoor je ook gelijk alles over al die andere plekken in de wijk die wel groene vingers kunnen gebruiken.

Meehelpen Malburgen een stukje groener te maken?

Je bent van harte welkom om mee te helpen! Heb je groene vingers? Zin om de handen uit de mouwen te steken en nieuwe mensen te ontmoeten? Meld je dan aan bij Jorine via jorin@ruimtekoers.nl

Jorine Roelofs

Jorine@ruimtekoers.nl

Werkplaats de Paardenbloem

Samen met De Onkruidenier lanceerde Ruimtekoers in 2019 Werkplaats de Paardenbloem. Met als doel inwoners te enthousiasmeren betrokken te raken bij de groene leefomgeving. Met workshops ontdekten we van alles over wilde planten in de wijk, maakten paardenbloemensalade, bermthee en paardenbloemensiroop. Afgelopen mondde dat uit tot een concreet vergroeningsproject.

Ontdek Werkplaats de Paardenbloem

Wil jij ook werken aan groene initiatieven in de wijk?

Wij helpen jou graag met een project zoals Werkplaats de Paardenbloem. Daarin bepalen betrokken inwoners, van allerlei achtergronden en die nog niet eerder betrokken waren bij buurtinitiatieven, hoe hun groene leefomgeving vorm krijgt. Dat proces begeleiden wij. Misschien wel wat voor jou? Laat het weten, Yosser vertelt er graag over!

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst. Ervaar participatief werken tijdens workshops en verdiep je kennis tijdens lezingen of met onze artikelen. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2024 Bureau Ruimtekoers