Maak kennis met onze nieuwe projectmanager: Florien!

Vanuit haar vorige baan als orkestinspecteur/projectleider bij Phion, orkest van Gelderland en Overijssel, heeft ze veel lijntjes met culturele instellingen. Tel daar haar organisatietalent, gedrevenheid en praktische mentaliteit bij op en je snapt dat we blij zijn met deze aanwinst op ons team!

Maak kennis met Florien

Florien Rauws is dus sinds kort onze nieuwe projectmanager. Terwijl ze enthousiast haar kersverse werkgebied verder verkent, is ze ook al aan de slag met verschillende projecten. Zoals Route Malburgen (met Indische en Molukse verhalen als thema) en het muzikale Zuiderstroom. Daarnaast duikt ze dieper in de culturele programmering van Arnhem-Zuid.

Nijmegen-Arnhem

Florien is oorspronkelijk opgeleid in Nijmegen als pedagoog en werkte onder meer in de jeugdgevangenis, de uitzendbranche en bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Uiteindelijk belandde ze bij Phion, het orkest van Gelderland en Overijssel. ‘Ik was daar de afgelopen zeven jaar verantwoordelijk voor de logistieke en organisatorische kant van het orkest’, vertelt Florien. ‘Een soort orkestmama, ik was het aanspreekpunt voor de musici en vormde de brug tussen hen en het management. Ik heb deze baan met veel passie en plezier gedaan. Op dit moment voel ik de behoefte om mijn sociale en culturele achtergrond meer te gaan combineren. Ik wil graag maatschappelijk geëngageerd aan het werk en Bureau Ruimtekoers past daar ontzettend goed bij.’

Via Phion

Via het initiatief ‘Phion in de wijk’ kwam ze in contact met Bureau Ruimtekoers. Nu ze bij ons aan de slag is, voelt ze zich meteen thuis. ‘Het directe contact dat we leggen met zóveel verschillende mensen, via kunst en cultuur, dat spreekt me aan. Kunst is een prachtige werkvorm. Het laat mensen namelijk op een andere manier kijken naar zichzelf, hun omgeving, naar de wereld. Dat levert andere gesprekken op. Of het nu gaat om muziek, dans, koken, maakt niet uit; via kunst check je samen in op een ander niveau. Het biedt mensen een andere invalshoek, het geeft ruimte om op een andere manier met zaken om te gaan. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, iedereen heeft op zijn eigen manier wel ervaring met kookkunsten of muziek. Het overstijgt culturen. Daarbij komt dat ik het werken met kunstenaars waanzinnig inspirerend vind!’

Florien

Het maakt niet uit waar je vandaan komt, iedereen heeft op zijn eigen manier wel ervaring met kookkunsten of muziek. Het overstijgt culturen.

Als Florien niet werkt, maakt ze graag muziek. Zingend of spelend op haar hobo in een orkest. Ze is het liefst sportief onderweg, met co-hond Lara bijvoorbeeld of vanuit haar woonplaats Lent naar Bureau Ruimtekoers. Maar ze kan ook rustig fietsend naar Berlijn vertrekken met bepakking. Nog liever beklimt ze de Franse bergen, want sportklimmen is een passie van Florien. ‘Als er niets anders meer is dan ik en die rots, dát is voor mij denk ik wel de ultieme ontspanning’, lacht ze.

© 2024 Bureau Ruimtekoers