Eva Kroon brengt voeding voor de ziel. Tijdens Het Grote Wijkdiner proef je niet alleen nieuwe dingen, je hoort ze ook! Zo komt operazangeres (alt mezzosopraan) Eva Kroon optreden. Een vakvrouw die mensen graag wil verrassen met haar prachtige stem.

Mensen raken

‘Ik wil mensen laten ‘proeven’ van klassieke muziek, van klassieke zang. Dat er voornamelijk oudere mensen naar luisteren, wil niet zeggen dat ik niet een veel breder publiek kan en wil beroeren. Bij het Wijkdiner zing ik bekende melodieën. En je hoeft de taal niet te verstaan, het is geen kwestie van begrijpen wat er gezongen wordt, want je kunt de muziek voelen. Je voelt wat ermee bedoeld wordt. Daarom kan het zoveel mensen raken, jong, oud, van alle culturen en komaf.’

Zang is topsport!

Als kind van vier jaar stond ze al op een heuveltje voor haar moeder te ‘galmen’. Niet zo gek dus, dat Eva naar het conservatorium ging en van zingen haar beroep heeft gemaakt. Maar vergis je niet: zang is topsport. Met net als in de sport begeleiding door een coach, intensieve training van spieren en uren en úren oefenen. Na een optreden moet Eva ook, net als een sporter, herstellen. Maar dat heeft ze er graag voor over. ‘Ik hou heel erg van mijn vak. Ik hoop dat ik die liefde op mensen kan overbrengen. het voeding voor de ziel!” Onder de naam ‘Vitamine Klassiek’ plaats ik ook korte filmpjes op YouTube. Ik noem het voeding voor de ziel!’

Wil jij ook een groot wijkdiner in jouw wijk?

Nou, dat kan! Wij helpen jou graag met een project Het Grote Wijkdiner. Daarin bepalen inwoners de gerechten, de programmering en nodigen zij hun buren uit. Misschien wel wat voor jou? Laat het weten, Yosser vertelt er graag over!

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst. Ervaar participatief werken tijdens workshops en verdiep je kennis tijdens lezingen of met onze artikelen. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2024 Bureau Ruimtekoers