Zaterdag 21 mei stonden we weer op de Drieslag met kunstenares en inwoonster Feilin. Samen met inwoonster Shona ging zij in gesprek en aan de slag met bezoekers van het winkelcentrum voor de activiteit Kleur op de Drieslag!

Werken in de zon

Met de activiteit Kleur op de Drieslag maakt kunstenaar en inwoonster Feilin, samen met Shona en andere bewoners uit de wijk, en het team van Ruimtekoers, een ontwerp voor het vergroenen van de Drieslag. Gemaakt met verf van natuurlijke pigmenten van wilde planten, en een schets van de plantenbakken en de pergola van het winkelcentrum. Tijdens het opzetten van de benodigde spullen realiseerden de dames zich dat ze lengte tekortkwamen voor het ophangen van een lijntje, dus er werd meteen hulp gezocht in de vorm van een langer persoon. Door deze samenwerking werden omstanders nieuwsgierig naar wat we aan het doen waren, en er ontstond al gauw een gesprek over hun ideeën over groen in het winkelcentrum. Na een tijdje brak ook de zon door en in het zonnetje werden schilderijen gemaakt, onder het genot van een ijsje van Theo van IJsje Zuid.

 

Meer lezen over Kleur op de Drieslag?

Nieuwe beits

Hovenier en bewoner Bas ging samen met bewoner Kai aan de slag met de plantenbakken die vorig jaar in navolging van Werkplaats de Paardenbloem zijn geplaatst. Ze werden geschuurd en opnieuw gebeitst. Bewoners droegen ondertussen nog ideeën aan over welke planten zij er nog willen zien. Op een van de plantenbakken is nu het gedicht te lezen dat Lev Avitan vorig jaar schreef, naar aanleiding van de acties rondom de vergroening. De Onkruidenier heeft hier een mooi bord voor gemaakt.

 

Lev Avitan

het weefsel van de samenleving / is vervlochten met het duurzame gevoel / waardig onderdeel te zijn van een geheel / geborgen achter een laagje bijenwas / hier is het centrum van u thuis / met ieder van jullie een eigen rol / en eigen taak, waar na het samenwerken / honing helend uit de wanden druipt / kom hier samen om te beraden / om zorg te dragen over de dingen / de mensen en de aarde

Meer lezen over Werkplaats de Paardenbloem?

We gaan door!

In juli maken we samen met betrokkenen het definitieve ontwerp en in september planten we aan. Tijdens het gehele proces is er de samenwerking met De Groene Route, zo hoor je ook gelijk alles over al die andere plekken in de wijk die wel groene vingers kunnen gebruiken. Doe je mee?

Meehelpen om Malburgen een stukje groener te maken?

Je bent van harte welkom om mee te helpen! Heb je groene vingers? Zin om de handen uit de mouwen te steken en nieuwe mensen te ontmoeten? Meld je dan aan bij Jorine via jorine@ruimtekoers.nl

© 2024 Bureau Ruimtekoers