“Ik wil meer bloemen zien!” Hoe we samen de Drieslag fijner maken

Het team van Werkplaats de Paardenbloem was afgelopen week weer op bezoek bij de Drieslag. Lucila, Frouwkje en Feilin nodigden iedereen uit om samen ‘dreaming landscapes’ te verven. nterpretatie aan met natuurlijke verfpigmenten van bloemen gemaakt door Lucila.

Midden in de publieke ruimte

Het team nam plaats op de bankjes onder de pergola en ging aan de slag. Meteen werden mensen nieuwsgierig en in een korte tijd was iedereen al aan het tekenen en schilderen. Het team heeft ook kennis gemaakt met Bas. Hij woont boven de Drieslag en werkt als hovenier! Nou, hij had wel goede ideeën voor het groener maken van de Pergola, zoals bloemen, ook die tekende hij meteen eventjes uit.

Ook deden er veel kinderen mee, zij waren helemaal betoverd door de kleuren die Lucila kon maken, maar vonden het ook jammer dat het maar drie tinten rood, geel en bruin waren. Toen Lucila vertelde dat dit is gemaakt van walnoten en Mekrap begrepen ze het wel. Niet alle kleuren zijn te vinden in de natuur. Ook was Annebeth van de partij. Afgelopen jaar liet ze een briefje achter dat ze graag mee had willen doen, maar toen kon het niet. Nu is ze wel van de partij.

Meedoen?

Reacties en ideeën ten overvloede om de pergola mee op te fleuren. “Ik wil bloemen zien!” riep een meneer die snel voorbij liep. Dat is precies wat wij ook willen. En wat wil jij met de stalen pergola? Help jij mee de Drieslag vergroenen? Meld je hieronder aan!

© 2024 Bureau Ruimtekoers