Jorine en Nick waren op bezoek bij de Jeugdwijkraad in Malburgen. Samen met zes meiden en drie begeleiders uit Malburgen gingen zij op zoek naar wensen en dromen.

Verhalen die stralen

Dat is belangrijk omdat er in veel gezinnen in de wijk niet echt wordt gepraat. Dat zorgt er onder andere voor dat mensen zich fysiek uiten. De Jeugdwijkraad debatteert met met meiden uit de wijk. Door te debatteren leren de deelnemers om te praten en zich uit te spreken. De taal is niet meer fysiek, jongeren kunnen zich dan beter presenteren en communiceren met degenen die op hun pad komen.

“Cupido heeft een pijltje voor iedereen!”

De workshop die Jorine en Nick organiseerden bestaat uit drie delen.

Het eerste deel is jezelf voorstellen aan de hand van een kaart met gekke afbeeldingen erop. Iedereen kiest er eentje uit en dat zorgt wel voor wat gegiechel en natuurlijk last minute wisselen van kaart. Het tweede deel is het ‘woorden associatie spel’: “Goud, engel, pizza, cupido, corona, vakantie, Efteling en vader’ waren de woorden die voorbij kwamen. De associaties geven grappige woordenrijtjes.

Hierna omcirkeld iedereen een van de woorden op papier en schrijft aan de hand daarvan een wens of boodschap voor iedereen. En leest deze voor: “Cupido heeft een pijltje voor iedereen!” of “Wees niet verdrietig, kijk om je heen en maak nieuwe vrienden” waren enkele van deze wensen.

Verhalen die stralen op de lampionnen

Tussen de workshop door was er nog grote spanning! De examencijfers kwamen online, gelukkig had iedereen een voldoende. Daarna werden de boodschappen getekend en geschreven op lampionnen. Hartjes, bloemen en mooie spreuken waardoor de verhalen stralen! De versierde lampionnen zijn tijdens de Sunshower Picnkcik te bewonderen. Kom je ook? Meld je hieronder aan!

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst. Ervaar participatief werken tijdens workshops en verdiep je kennis tijdens lezingen of met onze artikelen. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2024 Bureau Ruimtekoers