De afgelopen maanden hebben we met een bewonersgroep en collega's van team Ruimtekoers winkelcentrum de Drieslag voorzien van plantenbakken en planten. Tijd om verder te gaan met de vergroening. Heb je groene vingers, of gewoon zin om mee te doen? Meld je aan!

Groot nieuws:

Onze vergroeningsacties op de Drieslag van de afgelopen jaren hebben beweging op beleidsniveau tot stand gebracht! De gemeente gaat onderzoeken hoe de pergola kan worden weggehaald én wat hier voor een groens hiervoor in de plaats terug kan komen.

Lees meer over de vergroening

Groene behoeftes van de Drieslag

We hebben verschillende opties onderzocht waar we alle groene behoeftes, die we de afgelopen maanden hebben opgehaald, in kunnen planten. We zijn uitgekomen bij kuubkisten. Deze kuubkisten zijn te verplaatsen met pompwagens. Met een worteldoek erin worden ze een plantenbak!

Bewoner Bas heeft een planten- en bomenselectie opgesteld uit de opgehaalde behoeftes van bezoekers en ondernemers van de Drieslag.

Aan de slag!

Vrijdag 23 september komen de bakken (6 stuks), deze worden dan op de juiste plaats gezet. In de binnenkant wordt worteldoek geniet en de bakken vullen we met tuinaarde en de bomen. Dit doen we van 9:30 tot 14:00 uur.
Op zaterdag 24 september planten we de kruiden en versieren we de bakken met verf. Dit doen we van 13:00 uur tot 16:00 uur.

Begint het te kriebelen? Doe je mee? Groene vingers niet verplicht. Meld je aan via jorine@ruimtekoers.nl

En niet te vergeten:
Tegelijkertijd zal er zaterdag de 24e ook een kinder- en jongerenmiddag zijn op de Drieslag, met leuke activiteiten rondom groen, sport en creativiteit. Want, op 23 en 24 september organiseren we het Grote Wijkdiner!

Hee buur, eet je mee?

© 2024 Bureau Ruimtekoers