Doe je ook mee? Aankomende zaterdagen kleurt de Drieslag!

De vergroening van de Drieslag gebeurt op allerlei manieren. Op zaterdagmiddag 21 augustus was er een gratis workshop ‘Koken met kleuren’. Dit was de eerste in een serie van vier, georganiseerd samen met de Onkruidenier. Deze keer waren kunstenares Lucila en vrijwilliger Feilin erbij.

Kleuren met uienschillen en zwarte bessen?

Klinkt dat gek? Nee hoor! In verschillende pannen borrelden bijvoorbeeld uienschillen, walnotenresten of zwarte bessen met citroen. Deelnemers rolden hun servetstof van natuurlijk materiaal op en bonden er op verschillende plekken touwtjes omheen. Door deze stofbundeltjes in een van de pannen te laten ‘trekken’ – net als een soepje – ontstonden de mooiste patronen en kleuren. Elke keer was het weer een verrassing hoe een servet eruit ging zien. En er ontstond zo een waslijn waaraan allemaal mooie, unieke servetten hingen te wapperen.

Een vrouw die met haar gezin voorbij liep, vond het zo mooi om te zien dat ze spontaan stopte om met haar dochter en zoontje ook servetten te gaan maken. Een wijkbewoonster die meedeed, raakte enthousiast en wilde thuis op deze manier ook kussenhoezen en een bankovertrek gaan kleuren. Een voorbijlopende man bleef staan en vertelde dat deze manier van stoffen kleuren hem herinnerde aan Indonesië. Mensen hielpen elkaar met het losknippen van de gekleurde bundeltjes en verbaasden zich samen over de mooie kleuren en patronen die ontstonden.

Er is meer!

Dit was pas de eerste workshop van vier. Heb je ook zin om de Drieslag mee(r) kleur te geven? Op zaterdag 28 augustus leer je van buurtimker Redouan alles over de Malburgse bij en proef je Malburgse honing. Op zaterdag 4 september kun je van planten die onkruid lijken de lekkerste soep maken (tijdens het Wijkdiner!). Op zaterdag 11 september kun je op excursie door de wijk met de Onkruidenier om te ontdekken welke planten er groeien.

© 2024 Bureau Ruimtekoers