Oproep voor Arnhemse textielmakers: Doe je mee met State of Fashion?

Arnhem, stad van de duurzame mode! Waarom? Omdat er in onze stad superveel mooie initiatieven zijn die zich daar bewust of onbewust mee bezig houden. En het is tijd om dat allemaal eens goed zichtbaar te maken voor de stad zelf, voor Nederland en ... de wereld! Dus, doe je mee met State of Fashion?

Beste Arnhemse textielmaker, doe je mee met State of Fashion?

Van 3 juni tot en met 10 juli 2022 is het weer tijd voor hét internationale mode-evenement State of Fashion in Arnhem. Van over de hele wereld komen ontwerpers naar Arnhem om hun ideeën, producten en technieken te delen met iedereen die daar geïnteresseerd in is. Dit jaar gecureerd door Not Enough Collective en Fashion Open Studio. Bureau Ruimtekoers helpt bij het vormgeven van het programma. Met het thema ‘ways of caring’ ligt de focus van het programma op de noodzaak om gebroken relaties en systemen in de modewereld te herstellen.

De curatoren, internationale ontwerpers, het team van State of Fashion en Bureau Ruimtekoers nodigen jou van harte uit om alternatieven voor het modesysteem te onderzoeken en verbeelden. Dus hee, doe je mee?

Meedoen met een betere toekomst is niet moeilijk

Meedoen aan het repareren van gebroken relaties kan op veel manieren vorm krijgen: van het repareren van kapotte kleding tot juist die kapotte kleding op een nieuwe, waardevolle manier dragen. We nodigen iedereen in Arnhem die bezig is met deze thema’s uit om mee te doen! Zoals de repair-initiatieven, naai- en breiclubs, modeontwerpers en makers en al die anderen die bezig zijn met textiel en slow fashion.

In verschillende plekken in de binnenstad vinden er programma’s plaats. Zoals bij Rozet en Showroom waar juist Arnhemse makers het podium krijgen om hun kunsten, technieken en ideeën voor Slow Fashion te tonen aan de wereld.

Ik wil meedoen, maar hoe werkt dat?

Meedoen kan op verschillende manieren: door de evenementen te bezoeken, mee te doen met workshops van internationale ontwerpers of door zelf een workshop te geven of jouw creaties of initiatief op State of Fashion te laten schitteren. Iedereen is uitgenodigd; iedereen mag meedoen. Dat kan op de volgende manieren:

Workshops organiseren in Rozet of Showroom Arnhem met het Fashion Open Studio Programma

Wil jij een workshop organiseren? Zoals het maken van sierraden van afvalmateriaal? Of het delen van jouw naai- of borduurtechniek? Laat het weten! In Rozet is er ruimte voor kleine workshops en presentaties. In showroom Arnhem is er ruimte voor grotere workshops! Misschien sta jij straks wel naast internationale ontwerpers zoals Duran Lantink, Cedric Mizero of Garcia Bello jouw workshop te geven!

Hoe werkt het: Meld je aan voor 15 april. Er zijn nog slechts een aantal plekken dus wees er snel bij. Wij bekijken of er plek is op jouw voorkeurdatum. Er is een kleine vergoeding beschikbaar, wij regelen koffie, thee en een ruimte met machines helemaal ingericht op jouw wensen. Jij regelt je eigen promotie.

Je werk tentoonstellen in Rozet met het Walk in Wardrobe programma

Wil jij jouw werk tentoonstellen? Zoals een kledingstuk dat was afgedankt, maar dankzij jouw ontwerpkracht een compleet nieuw leven heeft gekregen? Laat het weten! In Rozet is er ruimte voor een tentoonstelling. Misschien wordt jouw werk wel getoond naast dat van Soup Archive of Toton Januar!

Hoe werkt het: Meld je aan voor 15 april. Wij bekijken jouw voorstel en regelen de ruimte om het werk te presenteren. Jij regelt je eigen promotie.

Presenteren en jouw ideeën delen in talks in het Benches programma.

Heb jij een weergaloos idee voor de Arnhemse textielmakers? Wil jij een platform opzetten? Nieuwe mensen ontmoeten die ook bezig zijn met textiel om samenwerkingen op te zetten? Of gewoon met internationale ontwerper Clara Chu in gesprek? Laat het weten! Op het Audrey Hepburn Plein voor Focus Filmtheater organiseren we talks over allerlei thema’s. Misschien wel wat voor jou!

Hoe werkt het: Meld je aan voor 15 april. Laat weten waarover je in gesprek wil, wij bekijken op welke datum dat het beste past. En jij regelt je eigen promotie.

Ik wil wel meedoen!

Meld je aan via doejemee@ruimtekoers.nl. Vermeld duidelijk je naam, telefoonnummer en e-mailadres en deel je idee voor 15 april 2022.

Wil jij samen met ons maken?

Neem dan contact op met programmamaker Yosser

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst. Ervaar participatief werken tijdens workshops en verdiep je kennis tijdens lezingen of met onze artikelen. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2024 Bureau Ruimtekoers