Dit was de filmpremière van Alleen Sukkels Hebben Het Druk!

Op zondagavond 3 april verzamelden medewerkers van 2Switch, professionals en publiek zich bij Focus Filmtheater. Daar zagen zij samen voor het eerst, op een groot scherm, de film Alleen Sukkels Hebben Het Druk. Een fantastische ervaring!

Een muzikale avond

De avond begon met een optreden van deelnemers Joyce Willemsen en Simone Gerritsen samen met theatermakers Karlijn van Kruchten en Esther de Haas. Met zijn vieren zongen ze I Drink Wine van Adele met veel plezier. Zij straalden en hun stemmen vulden de zaal. Na een korte introductie keek de zaal samen de film Alleen Sukkels Hebben Het Druk.

Meer weten over het project of ook de film kijken?

“De film heeft mij in de kern geraakt!”

Na afloop waren er natuurlijk bloemen voor iedereen die heeft meegewerkt en werden complimenten uit de zaal in ontvangst genomen. Onder andere voorzitter van de raad van toezicht van Stichting 2Switch Margreet van Gastel was diep onder de indruk en geraakt: “Een prachtige film die mij in de kern heeft geraakt. Het verhaal van 2Switch en alle medewerkers kwam zo goed naar buiten. Prachtig gedaan!”.

Na de bloemen vond er een nagesprek plaats met demissionair wethouder Ronald Paping, bedrijfsleider van 2 Switch Arnhem Michael Edenburg en de theatermakers Karlijn van Kruchten en Esther de Haas. Zij kwamen samen tot de conclusie dat kunstdeelname mensen dieper en breder kan helpen om weer mee te doen in de samenleving. Zij spraken ook de wens uit voor een vervolg van het project.

Goed nieuws, dat is ook precies wat er nu gaat gebeuren! Gemeente Arnhem, 2Switch en Bureau Ruimtekoers werken aan een breed en integraal vervolg van het project. Met als doel vanuit cultuurdeelname een nieuw hulpaanbod te ontwikkelen om mensen in armoede te motiveren weer mee te doen me de samenleving.

Meer weten over de achtergronden van het project?

Extra vertoning op 24 april

De filmavond was helemaal uitverkocht! Daarom is er op 24 april aanstaande nóg een vertoning. Wil je daarbij aanwezig zijn? Meld je dan snel aan want vol is vol! De vertoning start om 19.00 uur in Focus Filmtheater.

Meld je aan voor 24 april

De film thuis kijken? Dat kan ook! Hieronder staat ‘ie. Veel plezier!

Wil jij ook met kunst in het sociale domein werken?

Wij helpen jou graag met een project zoals Iedereen Wordt Mens. Daarin bepalen mensen die leven in of met een armoedesituatie, of mensen in een activerend werktraject zélf hoe zijn vorm geven aan hun leefomgeving. Door het samen maken van een theatervoorstelling, film of muziek. Misschien wel wat voor jou? Laat het weten, Yosser vertelt er graag over!

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst. Ervaar participatief werken tijdens workshops en verdiep je kennis tijdens lezingen of met onze artikelen. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2024 Bureau Ruimtekoers