In februari is het weer zover! De deelnemers van talentontwikkelingsprogramma Zuiderstroom brengen hun masterpieces naar het podium van Luxor Live. Maar wie zijn die talenten eigenlijk? We stellen ze hier aan je voor.

Rosa (22)

Rosa is zo’n artiest die al zingt zolang ze kan praten. Géén muziek maken is gewoon geen optie. Daarom volgde ze al eerder een traject bij Popsport en doet ze de opleiding tot muzikant aan Rijn IJssel.

Toen Rosa een story over Zuiderstroom zag, wist ze dat ze zich wilde aanmelden. Vooral de studiotijd en het samenwerken met de andere deelnemers spreken haar aan. Ze komt bij Zuiderstroom dan ook niet alleen voor zichzelf, maar juist ook om andere jongeren te supporten in hun ontwikkeling. Hoe dan? Nou, bijvoorbeeld door open te zijn over de dingen waar ze zelf tegenaan loopt. ‘Als ik mijn mentale struggles deel, kan ik anderen daarmee helpen’.

Rosa zong ooit in het Engels, maar is geswitcht naar Nederlands. Zo worden de liedjes nóg persoonlijker en kan ze nog meer mensen raken. En dat gaat ze zeker doen tijdens Zuiderstroom LIVE!

Sjoerd (27)

Sjoerd, artiestennaam SJR, komt uit een creatieve familie. Het hele gezin maakt muziek, maar Sjoerd is de enige die ook echt muzikant wil worden. En dat heeft hij eigenlijk pas net ontdekt. Misschien dat zijn vriendinnetje Rosa, ook deelnemer van Zuiderstroom, daar een rol in heeft gespeeld?

Een jaar geleden begon Sjoerd met het produceren van Rosa’s muziek. Dat bleek hem per ongeluk wel erg goed af te gaan. En Rosa stak hem aan, want nu wil hij zelf ook het podium op! Zijn eigen muziek maken, niet beperkt door een genre, maar lekker kunnen fladderen. En optreden dus, dat doet hij op 15 februari voor het eerst voor een groot publiek. Kom naar Sjoerd luisteren bij zijn eerste gig!

Danisha (21)

Als Danisha, beter bekend als dcfbruins, over straat loopt wordt ze al weleens herkend. Dat komt door haar populaire TikTok-kanaal, maar nog niet door haar muziek. En dáár wil Danisha de aankomende tijd verandering in gaan brengen.

Nadat verschillende mensen bij haar aandrongen dat ze ‘echt eens wat met haar talent moest gaan doen’, besloot Danisha via haar werk mee te doen met een muziekproject. Daar kreeg ze de kans om samen te werken met THC, de legendarische hiphopgroep uit Amsterdam. En nu is ze niet meer te stoppen! Ze gaf zich op voor Zuiderstroom, wat inmiddels voor haar voelt als een tweede thuis.

Bij Zuiderstroom neemt ze de tijd om te zoeken naar haar eigen sound. Net als de artiesten waar ze tegenop kijkt, stopt ze altijd een stukje van zichzelf in haar muziek. ‘Ik heb alles alleen moeten opbouwen en zie muziek als een uitlaatklep voor mijn gevoel.’ Ze wil dat haar muziek binnenkomt en mensen aanzet tot nadenken. In januari of februari releaset ze haar eerste track, dus houdt dcfbruins in de gaten!

Appie (20)

Voor Appie, artiestennaam KABY.888, is muziek een belangrijke uitlaatklep. Op school zeiden leraren tegen hem: ‘Ga maar wat rondjes rennen om het gebouw.’ Maar als het aan Appie ligt, duikt hij liever de studio in. Daar kan hij pas écht zijn energie kwijt.

Niet gek dat hij ‘helemaal verslaafd’ is aan het maken van muziek. Zijn stijl valt niet in één genre te vatten, het gaat van hiphop naar afro naar afro-funk. Als hij maar kan entertainen.

Samen met drie vrienden vormt hij sinds een tijdje ook het collectief Give&Take. Muziek gaat voor hen namelijk om geven en nemen: je maakt gebruik van iemands studio en zet zelf gratis beats online die anderen mogen gebruiken. Het plan is om eerst zelf naamsbekendheid te verwerven en daarna naar buiten te treden als collectief. Tijdens Zuiderstroom LIVE neemt Appie zijn vrienden mee het podium op, dus kunnen we zien wat dit verse collectief allemaal te geven heeft!

Mitch (16)

Vorig jaar, toen alles even niet zo lekker liep en het óók nog koud was buiten, begon Mitch op zijn kamer wat te experimenteren met het maken van muziek. Ernaar luisteren deed hij altijd al, naar alle soorten muziek en dan vooral naar Nederlandstalige hiphop. Maar, je eigen bars schrijven? Dat is toch wat anders. Je gevoel op papier zetten of soms gewoon iets schrijven waar je op kan viben: het ging hem eigenlijk best wel lekker af.

En als het goed klinkt, waarom zou je die muziek dan alleen maar voor jezelf bewaren? Dus wat een mazzel was het dat Jeffrey van Powerplug NL hem uitnodigde om mee te doen aan Zuiderstroom. Daar kan Mitch, inmiddels ook bekend als artiest Mitta, net die finishing touch aan zijn nummers geven. Hij schrijft in het Nederlands, net als de rappers waar hij zelf graag naar luistert, al sluit hij het Engels niet uit, wie weet in de toekomst. Houd Mitta ondertussen zeker in de gaten want hij is van plan om een grote te worden!

Indi (19)

Indi maakt Nederlandstalige r&b en hiphop. Maar het is nog maar de vraag of Nederland wel het land is waar ze als eerste gaat doorbreken. Indi heeft namelijk roots in Indonesië en heeft daar ook al een paar keer opgetreden. Ze zong er in het Indonesisch, maar ook in het Nederlands, en nou net die Néderlandse nummers vond het publiek daar helemaal geweldig.

Ook in Nederland timmert Indi hard aan de weg. In 2018 deed ze als 13-jarig meisje mee aan The Voice Kids en nu volgt ze de opleiding tot muzikant aan Rijn IJssel. Bij Zuiderstroom wil ze vooral veel samenwerken met anderen, nieuwe connecties maken en groeien als artiest. De Nederlands-Indonesische Beyoncé komt gewoon uit Arnhem, mensen!

Lil Mo (21)

Lil Mo is voor Zuiderstroompubliek een oude bekende. De vorige keer stond hij ook op het podium in Luxor! In het dagelijks leven doet hij de opleiding elektrotechniek en werkt hij in een cafetaria. Maar muziek … dat is iets dat hem écht blij maakt.

Zuiderstroom biedt Lil Mo de mogelijkheid en de ruimte om zijn eigen muziek op te nemen. Dat is vooral rap en R&B. ‘Thuis heb ik die mogelijkheid niet. Bij Zuiderstroom werk ik meestal alleen, maar als ik iets wil opnemen, doe ik dat vaak met iemand samen. Ik merk dat je meer van elkaar leert. De vorige keer bijvoorbeeld, waren we in Amsterdam in een studio waar we muziek maakten en schreven, samen met andere artiesten. Dan geef je elkaar nieuwe inspiratie.’

Louise (22)

Dromerige indiepop is wat Louise, artiestennaam Ilaylow, maakt. Al is dromerig nou niet meteen het eerste woord waarmee je Louise zou omschrijven. Als Louise de kamer binnenkomt, dan komt er een artiest binnen. Ze is “born ready”, zoals ze zelf zegt.

Al vanaf haar elfde schrijft Louise haar eigen liedjes. Nu volgt ze de opleiding tot muzikant aan Rijn IJssel. Met als doel? Internationaal gaan! Optreden, bekendheid verwerven en geld verdienen met het maken van muziek.

Bij Zuiderstroom krijgt ze ruimte om nieuwe dingen te leren, zoals omgaan met muzieksoftware en het aangaan van cross-overs met andere artiesten. ‘Ik zit nog een beetje in de bedenkfase, in een cocoon.’ Die cocoon gaat op 15 februari, tijdens Zuiderstroom LIVE, een stukje openbreken en dan gaan we zien wat Louise de wereld te brengen heeft!

Binc (17)

Binc, artiestennaam Leeto, is al vanaf zijn dertiende bezig met muziek. Muziek maken is voor hem niet zomaar een activiteit, of zomaar een hobby. In een wereld die soms wel erg chaotisch is, is het voor hem een manier om rust te vinden. Want door Bincs autisme komt alles net even anders binnen. Muziek is zijn taal om zich te uiten. Waarin hij zijn gevoelens en ervaringen kan delen en in verbinding kan komen met anderen.

Bij Zuiderstroom werkt Binc veel samen met de coaches en ontwikkelt hij zich als artiest. Zijn doel is om van zijn muziek te kunnen leven en daar gaat hij dan ook vol voor. Hij schrijft al zijn nummers zelf. Gewoon een grappig nummer, daar zal je hem niet snel op betrappen. Zijn muziek gaat over wat er in zijn wereld gebeurt, dat kan heel leuk zijn of heel sad, maar heeft altijd betekenis.

Achtergrond

Zuiderstroom is een talentontwikkelingstraject voor jongeren in Arnhem-Zuid en omstreken die hun muzikale talent willen ontwikkelen én aan zichzelf willen werken. Zuiderstroom laat elke keer zien dat cultuurdeelname het zelfvertrouwen, de sociale vaardigheden en de veerkracht van deelnemers laat groeien. Ze werken intensief samen met Jeffrey Neijs van PowerplugNL en singer/songwriter Cassandra Onck. In een half jaar tijd werken ze toe naar de presentatie op 15 februari 2024 in Luxor Live!

Wil je meer weten of met ons samenwerken?

Dat lijkt ons heel leuk! Laten we samen aan de slag! We helpen je graag met het verduidelijken van je plannen, met een creatieve brainstorm. We luisteren goed en we houden ervan om te inspireren met onze inzichten. Interesse? Neem eens contact op met Renée. Tot snel!

© 2024 Bureau Ruimtekoers