Kom je ook? De muzikale theatervoorstelling Safe Space! Are you ready for lift off?

De ruimtevaarders van kringloopwinkel 2Switch reizen in hun muzikale theatervoorstelling Safe Space naar verre planeten in onze hedendaagse kosmos. En bouwen nieuwe werelden waar zij zelf de dienst uitmaken. Hier hoeven zij zich niet te verhouden tot de aarde, maar kiezen zij voor zichzelf!

Ga mee op reis naar verre planeten en nieuwe werelden!

Op 8 en 9 december presenteren de medewerkers van 2Switch Arnhem, samen met theatermakers Karlijn van Kruchten en Maxime Schräder, en Bureau Ruimtekoers hun muzikale theatervoorstelling Safe Space. Samen transformeren zij het magazijn van de winkel tot een zelfgemaakte kosmos.

De ruimtevaarders van 2Switch nodigen het publiek uit, mee op reis door die kosmos. Zij laten de aarde, met al haar uitdagingen achter zich. Om uiteindelijk een nieuwe wereld te bouwen waar iedereen, en vooral zijzelf, kunnen zijn wie zij willen zijn.

Are you ready for lift off?

Ik ben erbij!

Over Safe Space

Safe Space is het derde participatieve theaterproject dat de medewerkers van 2Switch Arnhem maken en organiseren samen met theatermakers Karlijn van Kruchten en Maxime Schräder, en Bureau Ruimtekoers.

In 2022 presenteerde Karlijn samen met Esther de Haas al de muzikale film Alleen Sukkels Hebben Het Druk 😉 waarmee medewerkers vanuit hun ervaringen de heersende norm, die hen niet altijd past, bevragen. En waarin ze oproepen altijd ruimte te maken voor je eigen passie.

Met de theatervoorstelling 2Switch or not 2Switch, gepresenteerd in het voorjaar van 2023, reflecteerden de medewerkers op het thema verandering. Vanuit de winkel die net was verhuisd, en hoe zij zelf de moed hebben om ook persoonlijke veranderingen aan te gaan.

Het sluitstuk van een trilogie

Theatermakers Karlijn van Kruchten en Maxime Schräder werkten opnieuw vier maanden lang, drie dagen in de week, mee in de kringloopwinkel. Ze leerden de medewerkers kennen door samen etalages in te richten en kopjes koffie te drinken. Vanuit die ontmoetingen maakten zij samen de muzikale theatervoorstelling Safe Space.

2Switch or not 2Switch

Staan voor wie je bent

Met Safe Space onderzoeken en verbeelden de medewerkers als team en individu hun ideale toekomst. En laten zij voor eens en altijd zien wie zij zijn en waar zij voor staan.

Achtergrond van het project

Safe Space is onderdeel van het project Iedereen Wordt Mens waarin initiatiefnemer Bureau Ruimtekoers samen met stichting 2Switch, gemeente Arnhem en Scalabor onderzoekt hoe het samen maken en beleven van cultuur mensen in een re-integratietraject kan helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling.

Het onderzoek bestaat uit het samen met medewerkers bedenken en maken van drie theaterprojecten in de vestiging van 2Switch in Arnhem en Zutphen. Uitkomsten worden in het begin van 2024 verwacht. Het project is gefinancierd vanuit Fonds voor Cultuurparticipatie, gemeente Arnhem, VSB Fonds, Vriendenloterij, het Cultuurfonds.

Ik ben erbij!

Of ga naar de projectpagina!

Wil jij ook met kunst in het sociale domein werken?

Wij helpen jou graag met een project zoals Iedereen Wordt Mens. Daarin bepalen mensen die leven in of met een armoedesituatie, of mensen in een activerend werktraject zélf hoe zijn vorm geven aan hun leefomgeving. Door het samen maken van een theatervoorstelling, film of muziek. Misschien wel wat voor jou? Laat het weten, Yosser vertelt er graag over!

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

© 2024 Bureau Ruimtekoers