Malburgen wordt steeds vriendelijker voor insecten. Bijvoorbeeld door het aangepaste maaibeleid van de gemeente of door de maatregelen die bewoners zelf nemen in hun tuin. Daarmee groeit de biodiversiteit en dat is goed voor iedereen.

Insectenhotels maken en beestjes kijken op 4 september van 12 tot 16 uur bij De Drieslag

Bij Het Grote Wijkdiner denken we niet alleen aan de menselijke bewoners van de wijk, maar ook aan de beestjes die er huizen. In een superleuk kinderprogramma kunnen kids bouwen aan een groot en blijvend insectenhotel in de tuin van de Salvatorkerk.

Minimeelwormen bakken en eten, jammie!

Maar er is meer, dus kom zeker even langs! Om je eigen mini-bijenhotel te maken. Of om je te vergapen aan echte beestjes, zoals kakkerlakken, sprinkhanen en kevers (die mág je vasthouden als je wilt en durft, maar dat hoeft niet!). Ook mag je – hou je vast – gevriesdroogde minimeelwormen in een pannetje ‘bakken’ en proeven. Het lijkt misschien gek dat je dan een wormpje eet, maar we hebben gehoord dat ze een beetje smaken zoals een pijnboompitje. Verder mag je zaadbommen maken, samen met Arnhem Zoemt. Deze ‘bommetjes’ zorgen ervoor dat er op veel plekken in de wijk insectvriendelijke bloemen gaan bloeien.

Leer alles over insecten en waarom ze belangrijk zijn!

Jorik en Mike weten alle ins en outs van dit natuurvriendelijke kinderprogramma (Jorik is van Natuurcentrum Arnhem en Mike weet alles van het Kinderwijkteam en Stichting Schone straat, Groene buurt) en zij vertellen: ‘Hoe jonger je begint met leren over en zorgen voor de natuur, hoe beter! We zijn als mensen afhankelijk van de natuur, dus we kunnen die niet zomaar voor lief nemen. Bij ons leer je op een leuke manier waarom insecten belangrijk zijn en hoe je bijvoorbeeld nieuwe bijen en vlinders Malburgen binnen haalt. Nieuwsgierig? Kom langs op 4 september en breng je broertjes, zusjes, vrienden en vriendinnen mee. Samen maken we de wijk nóg weer een stukje groener!’

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst. Ervaar participatief werken tijdens workshops en verdiep je kennis tijdens lezingen of met onze artikelen. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2024 Bureau Ruimtekoers