Volgende week, 6 februari is het ein-de-lijk zo ver…Soul Search City gaat van start! Vijf enthousiaste, creatieve jongeren uit Arnhem gaan samen met kunstenaar Yasser Ballemans, een aantal experts én in de toekomst publiek (!!) op zoek naar bezieling in de wijk.

De jongeren en de experts hebben namelijk een brief ontvangen uit de toekomst. De boodschap van de toekomstige wijkbewoners? ‘Help! De stad is door gebrek aan verbinding uit elkaar gevallen!’ In het aankomend half jaar zoekt team Soul Search City naar de brokstukken en ontwerpen ze een spel om de brokstukken weer aan elkaar te lijmen.

Om alvast het creatieve brein aan te wakkeren, hebben de jongeren in hun brievenbus een stukje klei ontvangen met de opdracht; klei je ziel. En doe dit met je ogen dicht, want dat maakt het zoeken een stuk makkelijker!

Zieltjes gevonden? Dan kunnen we door! Op 6, 12 en 13 februari komen de vijf jongeren en Yasser samen in het Huis vóór de Wijk in Immerloo. Drie experts op het gebied van stedenbouw, spelontwerp en theater voegen zich bij het team en nemen de jongeren mee op pad door de wijk.  Benieuwd naar wie de teamleden zijn? En hoe het ontwerpen en maken van het spel verder gaat? Hou onze socials en de projectpagina in de gaten!

Meedoen, helpen of meer weten?

Aankomend jaar werkt Yasser samen met de jongeren van de Jeugdwijkraad aan het Soul Search City Spel. De ambitie is om het spel in 2022 door heel Arnhem te lanceren. Ben je enthousiast en wil je meedoen? Of wil je meer weten? Neem dan contact op met projectleider Renée!

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst. Ervaar participatief werken tijdens workshops en verdiep je kennis tijdens lezingen of met onze artikelen. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2024 Bureau Ruimtekoers