De Akademie gaat van start met workshops en talks voor de makers van morgen!

Bureau Ruimtekoers organiseert de Akademie. Een serie van workshops en talks over participatieve kunst in de leefomgeving door toonaangevende kunstenaars en ontwerpers. Ontmoet en leer samen over de kracht van participatieve kunst in de leefomgeving!

De Akademie:
Een serie van workshops en talks over participatieve kunst in de leefomgeving.

Wat ons betreft zou het een vanzelfsprekendheid moeten zijn dat kunst niet alleen te vinden is in een museum of theater. Maar dat kunst altijd en overal toegankelijk is. De kunstenaar of ontwerper van morgen met het kunstenaarsperspectief te inspireren en prikkelen op plekken waar mensen werken, naar school gaan of de boodschappen doen.

Deze aanpak heeft bijzondere effecten. Want door mensen te betrekken bij kunst en cultuur wordt de cultuursector meer weerbaarder. Bovendien zien wij met onze projecten dat kunst in de leefomgeving een grote impact heeft de inwoners. Zij raken langdurig betrokken bij hun eigen wijk. En mensen die voorheen niet waren betrokken, doen nu wél mee. Kortom, participatieve kunstprojecten in de leefomgeving is een win-win!

Ontdek onze Akademie omgeving

Doe je mee met De Akademie?
Samen leren we over methoden van vooraanstaande makers uit Nederland.

Daarom organiseert Bureau Ruimtekoers een serie van talks en workshops over participatieve kunst in de leefomgeving. Vooraanstaande makers delen hun kennis en ervaring met participatieve kunstprojecten, om verdere ontwikkeling en verdieping van inhoudelijke deskundigheid en artistiek vakmanschap te stimuleren.

Samen leren in De Akademie:

"Ook verkennen we verschillende samenwerkingsverbanden, Want hoe zorg je voor jouw onafhankelijkheid en van de groep met wie je werkt in een samenwerking met overheden en culturele instellingen?"

Voorjaarsprogramma: 14 april, 12 mei, 16 juni

Tijdens drie workshops en een publieke bijeenkomst stimuleren we deelnemers zelfstandig projecten te ontwikkelen door het tonen van kansen voor het nemen van initiatief in de leefomgeving. Vragen als hoe zet je als maker eigen participatieve projecten op, en hoe herken je kansen en behoeften in de leefomgeving of bij doelgroepen, komen aan bod. Ook verkennen we verschillende samenwerkingsverbanden, Want hoe zorg je voor jouw onafhankelijkheid en van de groep met wie je werkt in een samenwerking met overheden en culturele instellingen?

Het programma

Check het programma, schrijf je in en koop je kaartje! Meer informatie over het gehele programma vind je hier!

Meld je aan en veel plezier!

Dit programma is mogelijk gemaakt door VSB Fonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Provincie Gelderland en VriendenloterijFonds.

Meer weten over de Akademie?

Neem dan contact op met projectleider Sanne. Ze praat je graag bij over onze ontwikkelingen, programma’s en onderzoeken. Neem contact op, of laat een terugbelverzoek achter!

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst. Ervaar participatief werken tijdens workshops en verdiep je kennis tijdens lezingen of met onze artikelen. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2024 Bureau Ruimtekoers