Aan de slag! Workshops Werkplaats de Paardenbloem in de maak!

Met de dalende coronabesmettingen, groeien onze mogelijkheden weer. Sowieso goed nieuws natuurlijk, maar zéker omdat Ruimtekoers en de Onkruidenier nu de activiteiten voor een groenere Drieslag kunnen gaan uitvoeren met Werkplaats de Paardenbloem!

Meer weten of aanmelden?

Wat gaat er gebeuren?

In ieder geval organiseren we in het kader van de vergroening vier workshops in het winkelcentrum. De bij is voor ons de kern van de vergroeningslag. Daarvoor hebben we gekozen, omdat bijen van groot belang zijn voor mensen. Ze zorgen ervoor dat we kunnen genieten van fruit, groenten en bijvoorbeeld zonnebloemolie. Zonder de bij zouden veel verschillende bloemen, planten, groenten en fruit uit ons leven verdwijnen. Praktisch betekent het bijvoorbeeld dat we rekening houden met de bij in de samenstelling van de begroeiing voor de pergola.

Hoe ziet het eruit?

De eerste twee workshops zijn in het tweede deel van augustus en de andere twee in de eerste helft van september. Hoe de workshops er precies gaan uitzien, moeten we nog verder uitwerken. Maar we kunnen al wel een tip van de sluier oplichten. In de eerste workshop, ‘The beginning of life’, gaan mensen aan de slag met imker Redouane en Lucila (textielontwerper, ze werkt met natuurlijke verfstoffen en -pigmenten), in de tweede gaan deelnemers kokerellen met ‘overgebleven’ groenten en fruit van supermarkt Zabka en gaan ze servetten kleuren met natuurlijke kleurstoffen. Deze servetten worden later nog tentoongesteld.

De derde workshop is tijdens of rondom het wijkdiner, begin september. Deelnemers maken daar onder meer een bonte, kleurige soep met ingrediënten die te linken zijn aan bijen en hun ijverige werk en in de veldkeuken is verder van alles te doen en te beleven. Tijdens de vierde en laatste workshop betovert de Onkruidenier deelnemers met haar verhalen over de planten rondom de Drieslag. Mensen maken kennis met verrassende geuren, smaken en anekdotes.

Hoe verder?

De ontwikkelingen van de workshops zijn in volle gang. Frouwkje van de Onkruidenier heeft samen met ontwerpster Lucila en vrijwilliger Feilin bijvoorbeeld al een kennismakingsronde over de Drieslag gemaakt, contacten gelegd met ondernemers en bewoners en heel veel ideeën opgedaan. Houd voor nieuws, data en inschrijvingsmogelijkheden onze site en socials in de gaten. Een ding is zeker: van midden augustus tot midden september zoemt de Drieslag van alle activiteiten!

Wil jij ook met kunst in het sociale domein werken?

Wij helpen jou graag met een project zoals Iedereen Wordt Mens. Daarin bepalen mensen die leven in of met een armoedesituatie, of mensen in een activerend werktraject zélf hoe zijn vorm geven aan hun leefomgeving. Door het samen maken van een theatervoorstelling, film of muziek. Misschien wel wat voor jou? Laat het weten, Yosser vertelt er graag over!

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst. Ervaar participatief werken tijdens workshops en verdiep je kennis tijdens lezingen of met onze artikelen. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2024 Bureau Ruimtekoers