2Switch Zutphen opent een nieuwe afdeling, De Blauwe Schatkamer!

Alle koopjesjagers uit Zutphen en omstreken opgelet, Kringloopwinkel 2Switch opent een nieuwe afdeling: De Blauwe Schatkamer! Kom je naar de opening?

Verborgen talenten

Bij 2Switch is de klant iedere dag koning. Medewerkers nemen met zorg producten aan, maken schoon, sorteren, en presenteren alles piekfijn in de winkel. Zodat alle spullen als opgepoetste pareltjes aan hun volgende leven beginnen.

Ook de medewerkers maken een reis bij 2Switch. Want werk je bij de kringloopwinkel, dan zet je stappen in je persoonlijke ontwikkeling. Dat is niet altijd even gemakkelijk, want je talenten zitten soms goed verborgen.

Een expositie over de échte schatten van 2Switch Zutphen

Daarom openen 2Switch Zutphen en de medewerkers, samen met theatermaker Merel Rutgers en Bureau Ruimtekoers de expositie De Blauwe Schatkamer.

Met deze nieuwe afdeling nodigen zij klanten én medewerkers uit om elkaars kwaliteiten te benoemen en hun talenten te delen. Want de echte schatten van de winkel zijn niet de spullen, maar de mensen die er dag in, dag uit werken.

Aanmelden voor de opening, naar de

Over de Blauwe Schatkamer

Theatermaker Merel Rutgers werkte de afgelopen vier maanden, drie dagen in de week mee in de winkel. Ze leerde de medewerkers kennen door samen etalages in te richten en kopjes koffie te drinken. Vanuit die ontmoetingen maakten zij samen de expositie ‘De Blauwe schatkamer’ waarmee de medewerkers hun eigen verhaal een tastbare plek geven in de winkel.

Theatermaker Merel aan het werk

Achtergrond van het project

De Blauwe Schatkamer is onderdeel van het project Iedereen Wordt Mens waarin initiatiefnemer Bureau Ruimtekoers samen met stichting 2Switch, gemeente Arnhem en Scalabor onderzoekt hoe het samen maken en beleven van cultuur mensen in een re-integratietraject kan helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling.

Het onderzoek bestaat uit het samen met medewerkers bedenken en maken van drie theaterprojecten in de vestiging van 2Switch in Arnhem en Zutphen. Uitkomsten worden in het begin van 2024 verwacht. Het project is gefinancierd vanuit Fonds voor Cultuurparticipatie, gemeente Arnhem, VSB Fonds, Vriendenloterij, Cultuurfonds.

Meer over het project

Wil jij ook met kunst in het sociale domein werken?

Wij helpen jou graag met een project zoals Iedereen Wordt Mens. Daarin bepalen mensen die leven in of met een armoedesituatie, of mensen in een activerend werktraject zélf hoe zijn vorm geven aan hun leefomgeving. Door het samen maken van een theatervoorstelling, film of muziek. Misschien wel wat voor jou? Laat het weten, Yosser vertelt er graag over!

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

© 2024 Bureau Ruimtekoers