Yasser Ballemans

Yasser neemt ons met zijn werk mee in de ontstaansgeschiedenis van rituelen, gebruiken en traditie. Dankzij zijn eigen technieken leert hij ons meer over de achtergronden van alle diverse (sub)culturen die we zien, in en om ons heen!

Samen maken!

Interactie met bewoners en cultuurmakers zijn Yasser’s startpunt, waarbij zijn interdisciplinaire werkwijze het middel is om gezamenlijk tot verbeelding van andere mogelijke toekomsten te komen. Wij vinden het werk van Yasser verrassend en verfrissend. Yasser kijkt verder dan de hedendaagse gedragingen, gewoonten en gebruiken. In de publieke ruimte bouwt hij sculpturen en installaties die natuurlijk aanvoelen, maar de ruimte en haar gebruikers toch uitdagen anders naar elkaar, zichzelf of de ruimte te kijken!

Yasser werkt vanuit Amsterdam en maakt voornamelijk sculpturen voor publieke ruimten, die zelf een verhaal vertellen. Deze sculpturen zijn te vinden in Amsterdam, Utrecht, Nieuwegein en Arnhem. Met zijn werk zoekt hij, in een tijd waarin het individu belangrijker lijkt te zijn dan de groep, naar dat wat de mens samenbrengt.

Dit samenbrengen doet hij op verschillende unieke manieren. Jaren aan ervaring, diverse projecten, opleidingen en diverse kunstinstallaties/werken, zorgen ervoor dat Yasser zijn eigen unieke werkwijze ontwikkeld heeft.

Samen maken met Yasser?

Ben jij enthousiast, en wil je samen met Ruimtekoers maken?

Neem dan contact op met programmamaker Yosser

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

© 2024 Bureau Ruimtekoers