Tony Dočekal

Tony Dočekal is een fotograaf en visueel kunstenaar. Haar werk, geïnspireerd door persoonlijke ontmoetingen, verkent de dynamiek van thuis zijn en onderweg zijn, waarbij ze universele thema's van menselijke ervaringen en het leven buiten de gebaande paden aanraakt.

Verhalen delen

Tony is vooral bezig met het verkennen en vastleggen van menselijke ervaringen. Ze houdt ervan om verhalen te delen die mensen inspireren en samenbrengen. Haar doel is om empathie en begrip te bevorderen door middel van creatieve expressie.

‘Fotografie is mijn manier om de wereld te begrijpen en te communiceren. Ik geloof in de kracht van beeldende kunst om emoties op te roepen, perspectieven te verschuiven en gemeenschappen te versterken.’

Route Arnhem Oost

Voor Ruimtekoers werkt Tony als maker in educatieproject Route Arnhem Oost. Tony’s manier van maken kan worden omschreven als een combinatie van observatie, emotie en verbeelding. Ze werkt het liefste analoog.

Tijdens het LAB hoopt Tony de ruimte te creëren voor dialoog, onderzoek en proces, zonder te focussen op een vorm of eindproduct. Als fotograaf is ze vaak alleen aan het werk, en ze kijkt ernaar uit om verrast te worden door de studenten en om tot nieuwe ideeën te komen dankzij de samenwerking.

Meer weten, of samenwerken met Tony?

Ben jij enthousiast, en wil je samen met Ruimtekoers maken?

Neem dan contact op met programmamaker Yosser

© 2024 Bureau Ruimtekoers