Thijs Linssen

Thijs Linssen woont en werkt in Arnhem. Na zijn afstuderen aan ArtEZ (studie Vrije kunst, Fine Art) deed hij mee aan verschillende tentoonstellingen, residenties en beurzen zoals UNFAIR Amsterdam, Gelderland Biënnale (2014 en 2019), ODDstay en Social Aspects.

Beeldend kunstenaar en curator

Daarnaast vind je zijn werk in meerdere (bedrijf)collecties waaronder het Kröller Müller Museum, Rijnstate Arnhem, Delta Lloyd, Collectie de Groen en Provincie Gelderland. Naast zijn kunstenaarschap krijgt Thijs regelmatig de vraag om workshops op het gebied van technologie en kunst te doen. Ook cureerde hij, samen met Jeroen Glas, drie jaar de UITnacht Arnhem. Tot slot runde hij een aantal jaar een kleine kunstprojectruimte, ‘De Kleurruimte’.

Het afgebeelde vervangt langzaam het origineel

Al zijn hele leven heeft Thijs een fascinatie voor de fijne lijn tussen het ‘echte’ en fictie en met name waar deze elkaar raken. Daaraan grenzend is hij ook geïnteresseerd in de hyperrealiteit, beelden en herinneringen die niet meer direct gebaseerd zijn op de werkelijkheid maar zich wel als zodoende voordoen. Het beeld vervangt langzaam het afgebeelde tot op het punt dat er geen origineel meer bestaat.

Meer weten, of samenwerken met Thijs?

Ben jij enthousiast, en wil je samen met Ruimtekoers maken?

Neem dan contact op met programmamaker Yosser

© 2024 Bureau Ruimtekoers