Richard kofi

Richard Kofi is opgegroeid in de wijken van Arnhem-Zuid. Zijn werk raakt verschillende thema’s. Thema’s die een luide stem verdienen, ruimte moeten krijgen in onze maatschappij en bovenal thema’s die deze maker, en ons bij Bureau Ruimtekoers, aan het hart liggen.

Verder kijken

Daar waar de ander stopt met kijken gaat Richard verder. Hij leert ons voorbij het alledaagse te kijken. De Europese culturele blik is in zijn werk allesbehalve leidend, waardoor zijn werk in onze ogen verfrissend en awakening is.

Richard Kofi promoot dekolonisatie, inclusiviteit en diversiteit binnen culturele instellingen. Ook is hij actief betrokken bij de Black Lives Matter beweging. Voor een aantal tentoonstellingen werkte hij samen met Decolonize the Museum en the Black Archives, hieruit ontstond zijn eigen collectief Dare to Decolonize in Nijmegen.

Richard Kofi

Iedere wijk heeft een eigen infrastructuur en een eigen unieke footprint. Ik wil vaststellen wat uniek is voor een buurt en daarmee aan de slag gaan. Verbeeldingskracht gebruiken om samen met mensen de toekomst van het leven in de stad vorm te geven.

Naast zijn werk als curator is deze maker in Amsterdam uitgeroepen tot Stadstekenaar. Ook heeft hij samen met Simone Zeefuik een podcastserie, project Wiaspora.

Tijdens deze podcastserie gaan zij het gesprek aan met Afro-Nederlandse kunstenaars, onderzoekers, docenten, maatschappelijk werkers, schrijvers en andere opiniemakers. Het samenkomen brengt interessante gesprekken rondom thema’s als geschiedenis, hedendaagse impact en de alledaagsheid van kunst, cultuur en activisme op gang. Kunst is verbindend. Met zijn werk geeft deze maker de zachte stem in een schreeuwende massa geluid.

 

 

Meer weten of samenwerken met Richard?

Ben jij enthousiast, en wil je samen met Ruimtekoers maken?

Neem dan contact op met programmamaker Yosser

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst. Ervaar participatief werken tijdens workshops en verdiep je kennis tijdens lezingen of met onze artikelen. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2024 Bureau Ruimtekoers